Met andere ondernemers werken aan de ontwikkeling van het Drechtstedengebied

Waterbus Dordrecht Merwekade

Whoonapart houdt zich bezig met de ontwikkeling en realisatie van grondgebonden woningen en appartementen in Zuid-Holland. Een belangrijk gebied binnen Zuid-Holland waar Whoonapart actief is, is het Drechtsteden gebied. In dit gebied (met o.a. Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht) worden in de komende periode maar liefst 25.000 woningen gerealiseerd. Ter vergelijking, in Rotterdam heeft men een woningbouw programma van 50.000 nieuwe woningen.

Dit gebied heeft dan ook de volle aandacht van Whoonapart. Bijvoorbeeeld haar unieke project op het oude terrein van Mercon Kloos langs de rivier de Noord in Alblasserdam, vlak naast de molens van Kinderdijk. Het voormalige industriegebied ligt op een prachtige locatie aan de rivier die zich heel goed leent voor woningbouw. Jaco Poldervaart van Whoonapart zegt: "Hoe uniek is deze plek…. Als je de ene kant op kijkt zie je de rivier en als je je omdraait het UNESCO werelderfgoed, de Molens van Kinderdijk. Wij ontwikkelen een wijk waar plezierig en duurzaam gewoond en gewerkt wordt en waar enige ruimte komt voor recreatie."

Het gaat om circa 260 woningen en appartementen en daarnaast een kleinschalige horecavoorziening, museum en designhotel waarbij rekening wordt gehouden met het cultuurhistorisch erfgoed van deze locatie. Zo blijft een gedeelte van een industriële gebouw behouden en krijgt deze een nieuwe functie. Ook wordt een relatie gelegd met het water.

Whoonapart heeft zich aangesloten bij het zakelijk platform de Blauwe Loper van het CHIO Rotterdam, allemaal ondernemers die iets in of met het Drechtsteden gebied doen. “Ik vind zo’n platform erg waardevol voor de (economische) ontwikkeling van het Drechtstedengebied. Je ontmoet zo ondernemers in een andere, informele setting en dat helpt ons elkaar te leren kennen en samen succesvoller te worden,” aldus Jaco Poldervaart.

Het CHIO Rotterdam richt zich via de lopers op verschillende zakelijke verbindingen. De Rode Loper richt zich op economische betrekkingen met China, de Zijden Loper op het Midden Oosten, de Groene Loper op de Metropoolregio Den Haag-Rotterdam en de Blauwe Loper dus op het Drechtstedengebied.

  • Deel dit artikel