Mercedes Benz krijgt Sponsorbeker CHIO Rotterdam; DuraVermeer trouwste sponsor

Full Size Render

Tijdens het jaarlijkse Hippisch Haven Gala op het Stadhuis te Rotterdam waar sponsoren en genodigden vanavond vooruitblikten op de naderende 69ste editie van het CHIO Rotterdam heeft Mercedes-Benz Nederland de sponsorbeker ontvangen. Tevens werden nieuwe meerjarige contracten getekend met Dura Vermeer, Allianz en Maison van den Boer.

Binnen de automotive industrie is het CHIO Rotterdam een tijd op zoek geweest naar de juiste partner met landelijke en internationale uitstraling. Sinds 2010 is deze partner gevonden in Mercedes-Benz Nederland. Met prachtige auto's en een mooie uitstraling. "Mercedes-Benz is een prachtig voorbeeld van een internationaal A-merk dat zich verbonden heeft aan het 69ste CHIO Rotterdam," zegt Jan de Mooij. "We hopen, onderweg naar de EK’s in 2019, nog jaren samen te werken."

Dura Vermeer, actief in bouw, infrastructuur, engineering en dienstverlening is reeds sinds het eerste CHIO Rotterdam in 1948 sponsor van het evenement. Door het tekenen van deze meerjarige sponsorovereenkomst staat volgend jaar de 70ste verjaardag van de samenwerking op het programma en is Dura Vermeer mogelijk de oudste en trouwste sponsor in de Nederlandse sportwereld. Job Dura, voorzitter Raad van Bestuur: “We zijn trots op deze recordverbintenis met het mooiste paardensportevenement van ons land. Als familiebedrijf gaan we voor lange termijncontinuïteit, omdat dit in onze ogen voor alle betrokken partijen het meeste oplevert. We zijn blij dat het CHIO Rotterdam ons een podium verschaft om het beste uit Dura Vermeer te halen en we hopen uiteraard nog voor vele jaren.”

Allianz is al vele jaren betrokken Legacy Partner van het CHIO Rotterdam en participeert in maatschappelijke projecten van de Hippische Alliantie Rotterdam. Sjoerd Laarberg, CEO van Allianz Nederland: “Vanuit Allianz dragen wij graag bij aan het nog sterker maken van de verbinding tussen maatschappelijke verantwoordelijkheid, paardensport en het bedrijfsleven. Onze inzet tijdens NL Doet, waarbij al een aantal jaren leerlingen van Koninklijke Visio dankzij het CHIO Rotterdam en Allianz kunnen kennismaken met de paardensport, is hier een mooi voorbeeld van. Daarnaast is het CHIO Rotterdam al jarenlang hét topsport evenement van Rotterdam dat de top van het Rotterdamse bedrijfsleven bij elkaar brengt en daardoor versterkt.”

Maison van den Boer is geen onbekende in het Kralingse Bos en in de hippische wereld. De gastronomische eventcateraar verzorgde in het verleden al de catering van het CHIO Rotterdam en heeft sinds dit jaar deze taak en de catering van de Grandstand Rotterdam overgenomen van zusterbedrijf Oseven. “Wij geloven in langdurige relaties. We hebben dan ook al veertig jaar diepe wortels in het bedrijfsnetwerk van Rotterdam. Een evenement als het CHIO Rotterdam met zoveel aanbod van kwalitatief hoogstaande hospitality en een 365-dagen kalender vol zakelijke bijeenkomsten is daarin natuurlijk een geweldige kans voor ons. En dit vijfsterren outdoor evenement is natuurlijk ook nog eens een mooie uitbreiding van onze footprint in de paardensportwereld waar we ook al lange tijd de vaste cateraar zijn van Indoor Brabant en Jumping Indoor Maastricht,” aldus Noud van den Boer, DGA binnen de Koninklijke Van den Boer Groep

"De aanloop naar 69ste CHIO Rotterdam van 22 tot en met 25 juni a.s. ziet er goed uit," zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. "Sportief gezien krijgen we een top evenement, met veel facilitaire innovatie en verwelkomen nieuwe sponsoren naast de trouwe 300 sponsoren die al verbonden zijn aan het CHIO Rotterdam. De kaartverkoop loopt goed en de jaarrond belangstelling uit het bedrijfsleven neemt elk jaar toe.”

Tijdens het Hippisch Haven Gala dat door vele sponsoren en betrokken partners bezocht werd, stond voorzitter Belle de Bruin verder stil bij de topdeelname van internationale ruiters, de FEI European Championships (Jumping, Dressage en Para-equestrian Dressage) die in augustus 2019 op het programma staan en de maatschappelijke verankering van het evenement in de stad, de provincie en de rest van Nederland.

  • Deel dit artikel