Mathieu Billot wint Rabobank Kampioenschap - Doron Kuipers ontvangt Equus beker en Koninklijke Medaille

MVB 5540 Zucces KUIPERS Doron

Vanmiddag werd in de Rotterdam Piste het Rabobank kampioenschap van Rotterdam verreden met een sterk internationaal deelnemersveld. De bloedstollende barrage met maar liefst 18 deelnemers die snelle tijden reden werd in een van de laatste ritten gewonnen door de Fransman Mathieu Billot met Shiva D'Amaury in een tijd van 35.68 sec. Dat was nipt voor de Nederlanders Marc Houtzager met Sterrehof's Uppity (35.91sec) en Doron Kuipers met Zucces (35.93sec).

Rabotalent Kuipers verdiende met deze rit bovendien de Equus beker als meest talentvolle ruiter onder 25 jaar over de vrijdag, zaterdag en zondag en ontving een Koninklijke Medaille namens ZKH Willem Alexander.


In het parcours van Louis Konickx bleek voor veel ruiters de tweede hindernis in de driesprong zwaar. Zelfs veel ervaren rotten in het vak vonden hier hun Waterloo in het parcours. Onder de 18 ruiters die uiteindelijk doordrongen tot de barrage waren de Nederlanders Vincent Voorn, Harrie Smolders, Doron Kuipers en Marc Houtzager. Ben Maher opende de barrage met een toen nog razendsnelle 40.44, maar werd al snel overklast door de Italiaanse Giulia Martinengo Marquet.
Doron Kuipers wist voor eigen publiek te verrassen met een gedurfde en daarmee super snelle rit.
Helaas voor de jonge ruiter, die nog maar net een combinatie vormt met zijn Zucces, waren er toch 2 ruiters sneller.
Doron keert uiteindelijk wel met een goedgevulde prijzenkast huiswaarts.

  • Deel dit artikel