Masterclass KNHS Young Leaders over leiderschap, opinie en imago.

CHIO
BAFAA262 D851 4 C05 B3 D0 2846 EE05 DBDC 1 105 c

Dit weekend waren de KNHS Young Leaders in het Kralingse Bos voor een tweedaagse masterclass. Deze Young Leaders (tussen 16 en 25 jaar) volgen het KNHS project ‘Geef de jeugd een stem’, waarmee zij in vier masterclasses vier extra tools meekrijgen over besturen, jezelf presenteren, organiseren en deze masterclass over leiderschap, imago en opinie.

De Young Leaders hebben twee dagen lezingen en workshops gehad van prominenten op dit vakgebied. Op de zaterdagavond heeft het gezelschap op de tribune genoten van de Kür op Muziek.

Ron Voskuilen, directeur van het CHIO Rottterdam vertelde over de strategische doelstellingen van het CHIO Rotterdam en gaf inzicht in de koppeling van business en maatschappelijke initiatieven aan het event. De verandering in de publieke opinie en het imago van de paardensport en hoe CHIO hier mee om gaat ook in de huidige tijd werd door persvoorlichter CHIO belicht. Iets waar het CHIO Rotterdam ervaring in heeft opgedaan in de afgelopen jaren en heel belangrijk door de veranderende wijze van opinie uitingen door publiek de laatste jaren.

Niemand minder dan voormalig Minister President Jan Peter Balkenende nam de Young Leaders mee in bestuurlijk leiderschap. De vele voorbeelden uit de praktijk en do's en don'ts van Balkenende inspireerden de Young Leaders enorm. Er werden veel vragen gesteld zowel aan de Young Leaders als door de Young Leaders. En ook tijdens de lunch werd er nog verder gediscussieerd.

Annemarie van der Toorn ging op een geheel andere manier aan de slag met leiderschap. Zij had het over de verbinding, die het paard geeft, te koppelen aan het zakelijk en bestuurlijk leiderschap.

Het onderwerp ‘Imago’ is het speelveld van Klaas Dijkstra. Hij gaf een masterclass Issue Marketing. Op zondagochtend kwam Carla van Viegen van de Partij van de Dieren om met de deelnemers in een open gesprek te gaan. De zondag werd afgesloten met het samen werken aan de casus van KNHS om deze vervolgens te presenteren aan Theo Fledderus, directeur van de KNHS.

Deze Young Leaders vertegenwoordigden het niveau 4 van het KNHS Young Leaders programma. Zij volgen het programma: "Geef de jeugd een stem!"
In dit laatste niveau gaat om eigen initiatief en zichzelf ontwikkelen in competenties als leiding geven, visie tonen, motiveren, verantwoordelijkheid dragen, organiseren, gedecideerd handelen en coachen. De leerzame masterclasses zijn bedoeld om nieuwe bestuurders te leveren voor de paardensport.

  • Deel dit artikel