Markus Ehning wint Rabokampioenschap van Rotterdam

101 Funky Fred EHNING Marcus DSC8289

Na een bloedstollende wedstrijd was het de Duitser Marcus Ehning met Funky Fred die het Rabokampioenschap van Rotterdam 2017 op zijn naam schreef. De vaste parcoursbouwer van het CHIO Rotterdam, Louis Konickx, heeft het de deelnemers zeker niet makkelijk gemaakt tijdens de Rabobank Championship of Rotterdam. In totaal 47 ruiters startten vanmiddag in het lastige parcours. Acht hebben hun ronde helaas niet kunnen uitrijden en er waren uiteindelijk maar 3 ruiters en 1 amazone foutloos. Zij mochten zich bewijzen in de barrage. Vooral de lastige driesprong op het einde zorgde voor kostbare fouten.

Marcus Ehning leek er niet zo veel moeite mee te hebben. Hij reed zijn prachtige 12 jarige hengst Funky Fred (For Pleasure) zowel in het basis parcours als in de barrage foutloos rond met een tijd van 40.11 seconden, goed voor een eerste plaats.Landgenoot Marco Kutscher volgde met een tweede plaats. Ook hij reed twee foutloze rondes met zijn 13-jarige ruin Balermo (Baloubet du Rouet) maar was met een tijd van 41.19 meer dan een seconde langzamer dan de nummer een. De tijd was goed voor een tweede plek maar het was een balk op de laatste hindernis die de Zweedse Rolf-Göran Bengtsson uiteindelijk een derde plaats opleverde. Met een tijd van 40.33 seconden kwamen hij en de 11-jarige merrie Spring Dark (Jazz Band Courcelle) erg dicht bij de tijd van de nummer 1.

De Nederlandse Aniek Poels met haar 11-jarige Barry White 3 (Twisther) reed in een tijd van 43 seconden rond en een balk naar de vierde plaats en was daarmee de beste Nederlander.

  • Deel dit artikel