Marianne Sloet van Oldruitenborgh- Oosterbaan officier in de orde van Oranje Nassau én gouden KNHS speld

CHIO
Keuring Woensdag wedstrijdpaarden 12

Wij kennen haar al sinds 1981 als een van onze veterinaire steunpilaren die nauwlettend en vooral deskundig het wel en wee van alle paarden tijdens het CHIO Rotterdam in de gaten houdt. Maar ook van haar kordate optreden tijdens crisissituaties, tijdens de Rhino-uitbraak in 2021 in Valencia die de paardenwereld op z'n kop zette, werd zij wel de Ernst Kuipers of Diederik Gommers van de hippische wereld genoemd. En van haar originele en heldere uitleg over paarden tijdens kinderpersconferenties, voor scholieren, etc. Vandaag tijdens haar officiële afscheid als hoogleraar van de Faculteit Diergeneeskunde werd prof. dr. Marianne Sloet benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau en ontving zij de gouden KNHS speld.


Officier in de Orde van Oranje Nassau is een belangrijke onderscheiding die alleen wordt toegekend aan mensen die waarvan hun bijzondere verdiensten vaak een landelijke of zelfs internationale uitstraling of betekenis hebben. Dat is bij Marianne Sloet zeker het geval. Naast haar professoraat aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht is zij lid van Verdienste van de KNMvD, erelid van het European College of Equine Internal Medicine, adviseur van de KNHS, voorzitter van de Stichting Veearbitrage, voorzitter van de Cornage-commissie voor het KWPN, lid van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA), lid van de Deskundigengroep Besmettelijke Dierziekten van het Ministerie EZ, vice-voorzitter van de Groep Geneeskunde van het Paard (GGP) en voorzitter van de werkgroep Dierziekten van de Sectorraad Paarden (SRP).

Afgelopen december ging Marianne Sloet al met emeritaat (met pensioen als hoogleraar), vanwege Corona kon het officiële afscheid toen niet plaatsvinden. Gelukkig is dit afscheid ook beslist niet het einde van haar inzet voor de gezondheid van onze paarden en we gaan haar zeker ook nog zien in Rotterdam. Voor nu feliciteren we Marianne van harte met deze meer dan verdiende onderscheidingen!  • Deel dit artikel