Drastische aanpassing Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2020

FEI
LFO 3437

Vanwege de invloed van het Coronavirus op de wereldwijde sportkalender heeft de FEI de regels voor de Longines FEI Jumping Nations Cup 2020 drastisch gewijzigd waarbij geprobeerd wordt om de finale in Barcelona in oktober van dit jaar te behouden.

De wijzigingen werden door de FEI Jumping Committee voorgesteld en goedgekeurd door de FEI Board tijdens een teleconferentie eerder deze week. In totaal worden 22 landenteams uitgenodigd om deel te nemen aan de Longines Finale bij de prestigieuze Barcelona Polo Club. Van die 22 teams komen 10 teams uit Europa, drie uit Noord-Amerika, twee uit Zuid-Amerika , twee uit het Midden Oosten, twee uit Azië/Australasia, één uit Afrika en Eurazië en thuisland Spanje.

De wedstrijd eerder dit jaar in Wellington (USA) wordt niet langer gezien als kwalificatie en tijdens de overige wedstrijden in Noord-Amerika en Europa die eventueel nog wel gaan plaatsvinden in de komende maanden kunnen geen kwalificatiepunten behaald worden voor de Finale.

De drie teams van Noord-Amerika en de tien teams van Europe Divisie 1 kwalificeren zich direct voor de finale. UAE en Syrië, die eerder dit jaar de eerste twee plaatsen in de kwalificatie wedstrijd in Abu Dhabi behaalden, behouden hun startbewijzen voor de finale.

Het kwalificatiesysteem voor de andere divisies wordt gebaseerd op de Longines Rankings waarbij de gecombineerde punten voor de vier beste ruiters uit ieder land van de Longines Ranking zoals gepubliceerd in de maand voorafgaand aan de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Finale:

  • Zuid-Amerika: 2 teams via Longines Ranking
  • Azië/Australasia: 2 teams via Longines Ranking
  • Africa: 1 team via Longines Ranking
  • Eurazië: 1 team via Longines Ranking

Met Spanje als thuisland van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Finale, brengt dit het maximum aantal deelnemende landenteams op 22.

De European Equestrian Federation heeft aangekondigd dat de Longines EEF Series wordt uitgesteld naar 2021 en dat er geen promotie of degradatie plaatsvindt dit jaar. Daarmee starten in 2021 dezelfde landenteams in Europe Division 1 als dit jaar.

“De wereldwijde pandemie betekent helaas een flink aantal afgelastingen in de competitie. En hoewel we nog steeds niet weten welke evenementen wellicht nog wel kunnen doorgaan, vonden wij het belangrijk dat we alle betrokkenen zo snel en goed mogelijk duidelijkheid gaven. Uit respect voor alle organisaties, hippische federaties en natuurlijk onze Top Partner Longines, was het nu nemen van deze beslissing de enige mogelijkheid", zegt FEI voorzitter Ingmar de Vos.

The global pandemic has meant that sadly we have had a number of cancellations in the series, and even though we still don’t know what events will take place later in the season, we needed to provide clarity to all our stakeholders as soon as possible, so out of respect to all our Organisers, to our National Federations and their athletes, and of course to our Top Partner Longines, making this decision now was the only way forward”, FEI President Ingmar De Vos said. "Natuurlijk is dit alles nog volledig afhankelijk van hoe deze pandemie zich verder gaat ontwikkelen en we hopen oprecht dat aan al het lijden over de hele wereld snel een einde komt. We blijven hoopvol dat we in oktober in Barcelona met maximaal 22 landen kunnen strijden om deze prestigieuze titel."

photo credits: Liesbeth Foppen

  • Deel dit artikel