Maikel van der Vleuten geniet van ritje door Kralingse Bos

NBF 4692 Team Nederland

Springruiter Maikel van der Vleuten maakt deel uit van het Olympisch springkader. Hij heeft in totaal voor Nederland ruim 25 landenwedstrijden gereden tijdens de FEI Nations Cup maar ook tijdens belangrijke internationale kampioenschappen en de Olympische Spelen. In 2012 won hij met het team zilver in Londen, in 2014 goud tijdens de Wereldruiterspelen en in 2015 goud tijdens de Europese Kampioenschappen. Ook individueel doet Maikel van de Vleuten het goed; zowel bij de Young Riders als bij de senioren werd hij Nederlands kampioen en onlangs werd hij tweede in de Grote Prijs van Shanghai. Vorig jaar maakte Maikel met VDL groep Verdi deel uit van het team dat de landenwedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam won.

Maikel komt al lang naar het CHIO Rotterdam. De kennismaking met het evenement in was flink wat jaren geleden. Als kleine jongen was het CHIO Rotterdam dé kans om zijn vader in actie te zien omdat bezoeken aan buitenlandse concoursen voor hem niet met school te combineren waren. Menig bezoeker van het CHIO Rotterdam herinnert zich vader Eric nog wel met de legendarische merrie Jikke.

Inmiddels beschikt Maikel van der Vleuten zelf over een tiental toppaarden. Bondscoach Rob Ehrens heeft hem dit jaar als reserveruiter voor het landenteam in Rotterdam opgesteld. Mocht hij nodig zijn, dan zadelt hij VDL groep Arera. Op de andere dagen start hij ook. Maikel rijdt graag in het Kralingse Bos. Omdat het CHIO Rotterdam het enige evenement met landenwedstrijd in Nederland is willen de Nederlandse ruiters er erg graag goed presteren. Ook Maikel. Daarnaast vindt Maikel het een fijn evenement: “De paarden staan er heerlijk rustig, er is een fijne losrijbaan en mooie hoofdring en zowel m’n paard als ik genieten altijd van het ritje door het Kralingse Bos van stalling naar het wedstrijdterrein.”

  • Deel dit artikel