Longines League of Nations™ officiële muziek

FEI
Rui Ribeiro LLN Abu Dhabi FEI Liz Gregg

De Longines League of Nations™️ is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de landenwedstrijden. Tijdens het openingsweekend van de nieuwe competitie in Abu Dhabi (UAE) is de officiële muziek gelanceerd.

De tune is gecomponeerd door de Portugese componist Rui Ribeiro, die naam heeft gemaakt met klassieke cross over muziek die veelal gebaseerd is op geluiden uit de natuur.

Het muziekstuk van Ribeiro voor de competitie draait voornamelijk om de wijze waarop het paard zijn voeten plaatst wanneer het stapt draaft, galoppeert en springt.

Beluister de muziek hier

"Ik heb veel tijd besteed aan luisteren en observeren, en gedurende de acht weken die het kostte om het stuk te componeren, heb ik eerst vele uren naar springwedstrijden gekeken zonder echt aan de muziek te denken," legde Ribeiro uit.

"Mensen denken misschien dat muziek en sport aparte werelden zijn, maar het begrijpen en voelen van ritme is essentieel voor zowel musici als ruiters. Als je goed luistert, zul je merken dat een paard meestal in een regelmatig 1-2-3-4 ritme loopt. Maar voor mij waren het de driebeats en vierbeats galop van de paarden die het tempo en het natuurlijke ritme boden dat ik zocht om de tune van de Longines League of Nations™ te componeren.

"Zodra ik het ritmische raamwerk had, begon ik de melodieën te creëren op basis van wat ik zag. Het is moeilijk om het enorme niveau van vertrouwen te negeren dat het paard en de mens in elkaar moeten hebben wanneer ze over die hoge hindernissen springen! Dus besloot ik het volkslied in drie secties te verdelen. De eerste en laatste secties hebben meer energie omdat ze overeenkomen met de actie die we zien in de arena en het midden is langzaam en emotioneel omdat het de mooie band tussen ruiter en paard weerspiegelt en de tijd en geduld die nodig is om deze relatie te ontwikkelen."

Met een duur van 5 minuten en 11 seconden dient de tune als basis voor kortere versies voor tv- en online commercials. Delen van het volkslied worden ook op de verschillende locaties gebruikt om de sportpresentatie te benadrukken. Deze worden geproduceerd door Ricardo Ferreira, die samen met Ribeiro eigenaar is van BLIM Records in Lissabon.

"Sport, net als muziek, heeft het vermogen om sterke emoties bij mensen op te roepen en we hebben het geluk gehad om samen te werken met Rui Ribeiro, een componist die de emotionele waarde van de verbinding tussen paard en mens heeft begrepen en muzikaal vertaalt heeft voor de Longines League of Nations™," zei Ralph Straus, commercieel directeur van de FEI.

"De land-tegen-land strijd zorgt altijd voor een emotioneel geladen sfeer tijdens de wedstrijden, en zorgt dat de toeschouwers zich met elkaar verbonden voelen door een gedeelde passie voor de sport en de kameraadschap die hand in hand gaat met het vertegenwoordigen van je land. Omdat de beste teams ter wereld deelnemen aan de competitie zal dat net zo intens zijn als altijd, we wilden deze unieke momenten van de sport sterker laten resoneren met een muzikale identiteit voor de Longines League of Nations. Er wordt gezegd dat mensen nadenken over wat ze zien, maar voelen wat ze horen. We willen dat de fans die vanaf de tribunes kijken, maar ook thuis voor de tv, in staat zijn om de opwinding en de emotie van de sport nog blijven beleven lang nadat ze het stadion hebben verlaten."

Interessante feiten:

De normale galop is een snelle, asymmetrische gang met drie slagen waarin drie verschillende voetafdrukken te horen zijn. Bij de eerste slag raakt een achterhoef de grond; bij de tweede slag raken de tegenovergestelde achterhoef en de diagonale voorhoef de grond; tot slot raakt bij de derde slag de overgebleven voorhoef de grond; dit wordt gevolgd door een onderbreking. Deze volgorde wordt herhaald in een regelmatig ritme van 1, 2, 3, pauze.

De rengalop is het snelste gang van het paard. Als een asymmetrische gang, wordt het gekenmerkt door vier afzonderlijke slagen, één hoef per keer, gevolgd door een moment van onderbreking. De frequentie waarmee de voeten de grond raken is vergelijkbaar met de draf, maar de tweede slag van de draf wordt uitgebreid tot twee slagen vanwege de langere pas, waardoor de rengalop een vier-beat gang is.



  • Deel dit artikel