Longines League of Nations: Maak kennis met het Britse team

FEI
JK Fans Engeland Vlag DSC 7692

Met het eerste seizoen van de Longines League of Nations™ dat van start gaat in februari, gaan we deze weken nader in op de 10 landen die zich hebben gekwalificeerd om als eerste de nieuwe trofee hoog te houden tijdens de finale in Barcelona.

Vandaag spreken we met de chef d'equipe van het Britse team ... Maar liefst 15 keer wonnen ze in Rotterdam de landenwedstrijd, de laatste keer was in 2015.

Na hun overwinning in de openingsronde van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final in Barcelona in 2023, en de magische prestatie tijdens de Royal International Horse Show waar ze de thuiswedstrijd van de 2023 Longines FEI Nations Cup™ wonnen na een periode van dertien jaar, is Groot-Brittannië vastbesloten om ook in de nieuwe Longines League of Nations™ podiumplaatsen te veroveren. Het Britse team staat klaar om hun kwaliteiten te tonen in de aankomende kwalificaties: Abu Dhabi (VAE), Ocala, Florida (VS), St. Gallen (ZWI) en Rotterdam, met de finale in Barcelona (ESP).

Het rijke verleden van het Britse springteam omvat twee Olympische gouden teammedailles (2012 Londen en 1952 Helsinki), goud op de FEI World Equestrian Games™ in Aken in 1978, en recentelijk een bronzen medaille op de FEI World Championships 2022 in Herning (DEN).

Het team wordt aangevoerd door Di Lampard, de ervaren Chef d'equipe van het Britse team. Als voormalig deelnemer aan de FEI World Equestrian Games™, FEI Jumping European Championship en Longines FEI Jumping Nations Cup™, richt Lampard zich op teamstructuur, management en coaching. Vooruitlopend op de nieuwe competitie zegt ze: "Dit nieuwe teamcompetitie format biedt nieuw kansen om onze atleten - zowel mensen als paarden - te laten strijden tegen de beste springnaties ter wereld, ik kijk ernaar uit om te zien wat onze teamleden daar presteren."

Terwijl Groot-Brittannië zich voorbereidt op de Longines League of Nations™ van 2024, spraken we met Lampard over de unieke kansen en uitdagingen die deze serie biedt voor landen.

Groot-Brittannië heeft een indrukwekkende geschiedenis in de paardensport. Hoe beschouw je de Longines League of Nations™ als een kans om het Britse succes voort te zetten en nieuwe mijlpalen te creëren?

“We zullen eraan werken om onze geschiedenis en het bijbehorende erfgoed voort te zetten. We hebben een systeem dat werkt voor de teams, maar deze nieuwe Longines League of Nations™ biedt juist kansen voor jongere en minder ervaren ruiters, en natuurlijk ook voor paarden om internationale ervaring op te doen in een teamverband. Ze krijgen de kans om hun 'vlieguren' te maken en meer te leren over reizen naar verder gelegen bestemmingen, terwijl ze kennismaken met de allerbeste ruiters van wereld.

Het nieuwe format van de Longines League of Nations zorgt dat onze ruiters enthousiast zijn willen werken aan een sterke teambinding. Het zal wat competitie creëren voor de samenstelling van de teams, wat altijd gezond is, en misschien zelfs sommige ruiters uit hun comfortzone halen.

Deelname aan een prestigieuze competitie kan inspirerend zijn. Hoe ben je van plan om de Longines League of Nations™ te gebruiken om jonge aankomende ruiters in Groot-Brittannië aan te moedigen om de paardensport te volgen?

“De Longines League of Nations™ is een teamcompetitie met wereldwijde status en biedt daarom een haalbaar doel voor ruiters om hun land te vertegenwoordigen - en hun vlag te dienen - en is zo een belangrijke opstap naar een team voor een internationaal kampioenschap. De competitie is inspirerend en leerzaam voor degenen die nieuw zijn in de paardensport, maar ook voor degenen die al langer meedoen. De verhalen van en over de paarden en ruiters die betrokken zijn bij de competitie moeten anderen inspireren.

De deur naar selectie voor teams staat wijd open, en de Longines League of Nations™ is een geweldige kans voor veel ruiters. Het is bijvoorbeeld ideaal voor ruiters met slechts één paard die net beginnen op internationaal niveau en op top niveau willen strijden."


Hebben jullie interessante tradities of rituelen die geluk brengen of bijdragen aan de teamspirit?

“We hebben altijd een gezamenlijke teammaaltijd - dat is belangrijk. Er heerst altijd wel kameraadschap, maar het op gang brengen van de teamspirit bij de ruiters is belangrijk. Het is zo'n geweldige leeromgeving met zoveel ervaringen, dan is die gezamenlijke maaltijd belangrijk. De ervaren ruiters helpen de jongere, minder ervaren ruiters. Ook de teamvolgorde is belangrijk. Bepaalde ruiters geven er de voorkeur aan om op bepaalde posities te rijden - het brengt hen geluk - terwijl we de minder ervaren ruiters graag meer op hun gemak willen stellen met de juiste volgorde.”

Volg alles via FEI TV zodra de Longines League of Nations van start gaat in Abu Dhabi op 11 februari.

  • Deel dit artikel