Longines FEI Jumping Nations Cup™ Finale 2020 in Barcelona geannuleerd

FEI
Nations Cup

De Longines FEI Jumping Nations Cup™ Finale 2020 in Barcelona (ESP) is geannuleerd. Dit is een gezamenlijk besluit van de Fédération Equestre Internationale (FEI), de Spaanse hippische federatie (Real Federación Hípica Española) en het bestuur van de Real Club de Polo de Barcelona (RCPB), al sinds lange tijd gastheer van de FEI Nations Cup™ Finale. De finale stond gepland voor 2, 3 en 4 oktober 2020.

“We hebben elk mogelijk scenarion bekeken, inclusief het laten plaatsvinden van de Longines FEI Jumping Nations Cup Finale achter gesloten deuren zonder publiek, maar de combinatie van de situatie in Catalonië en de voortdurende restricties op internationale reizen hebben ertoe geleid dat we het er allemaal over eens waren dat er dit jaar helaas geen finale is in Barcelona. De risico's zijn simpelweg te groot." aldus FEI President Ingmar De Vos.

“Toen we de wijzigingen in de regels voor de finale aankondigden in april waren we voorzichtig optimistisch. Ondanks dat de competitie slachtoffer was geworden van de pandemie hoopten we dat we de finale konden behouden. Helaas is gebleken dat dit niet mogelijk is. Natuurlijk is dit vreselijk nieuws voor alle betrokkenen, niet in de laatste plaats de ruiters die hoopten de strijd aan te gaan, onze host in Barcelona en natuurlijk onze Top Partner Longines. Echter gezondheid en veiligheid staan voorop. En hoewel we allemaal erg teleurgesteld zijn kijken we ernaar uit om in 2021 weer een finale in Barcelona te hebben."

“Dit was een moeilijke beslissing, onze Club, haar leden en iedereen die bij de finale betrokken is zijn zeer teleurgesteld”, zegt RCPB Foundation President Emilio Zegrí. “De Longines FEI Jumping Nations Cup Finale is een jaarlijks hoogtepunt voor ons, voor de stad Barcelona en alle nationale en internationale toeschouwers die we jaar in jaar uit mogen verwelkomen. Toch is het belangrijk dat we nu de beslissing hebben genomen, wetend dat last minute annuleren voor alle hippische federaties tot veel kosten zou hebben geleid voor het transport van paarden en ruiters. We willen nadrukkelijk een positieve boodschap overbrengen. We gaan ons nog meer inzetten om de finale in 2021 onvergetelijk te maken

De regels voor de 2020 finale waren eerder dit jaar toen de pandemie zijn weerslag op de FEI kalender kreeg, al aangepast. Dat betekende dat 22 landen werden uitgenodigd om de finale in Barcelona te rijden van 2 t/m 4 oktober; 10 landen uit Europa, 3 uit Noord-Amerika, 2 uit Zuid-Amerika, 2 uit het Midden Oosten, 2 uit Azië/Australië en 1 land uit Afrika en Eurazië en gastland Spanje.

De European Equestrian Federatie (EEF) kondigde in april aan dat, vanwege de pandemie, de lancering van de Longines EEF Series werd uitgesteld tot 2021 met als gevolg dat er geen promotie of degradatie zou plaatsvinden in Divisie 1 en dat dezelfde 10 landen in het 2021 seizoen aan start zouden komen in Divisie 1 - België, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Ierland, Italië, Nederland, Norwegen, Zwitserland and Zweden.

  • Deel dit artikel