Longines FEI Jumping Nations Cup 2020 van start

FEI
BJS9392 068 Confu Laura Kraut

Komend weekend gaat in Wellington (FL, USA) de Longines FEI Jumping Nations Cup 2020 van start. Ook dit jaar is de competitie weer onderdeel van prestigieuze evenementen in Europa (waaronder het CHIO Rotterdam), Noord Amerika en het Midden Oosten. En zeker in dit Olympische jaar is de competitie belangrijk voor team managers en -selecteurs, vooral in het begin van het seizoen.

Evenals voorgaande jaren opent Deeridge Farm in Wellington de serie van 11 vijfsterren wedstrijden over de hele wereld. Het is zondag 16 februari a.s. tevens de start van de drie kwalificaties in de North/Central America & Caribbean League. Later deze maand vind in Abu Dhabi (UAE) de kwalificatie voor het Midden Oosten plaats.

In Europa is in La Baule (FR) de eerste wedstrijd van Europe Division 1, na St Gallen (SUI) en Sopot (POL) staat Rotterdam op het programma. Qua planning richting Tokio zijn dit uitstekende observatie en selectiemomenten. De overige kwalificatiewedstrijden (na Rotterdam) in Europe Division 1, Falsterbo, Dublin en Hickstead vinden ook nog allemaal plaats voordat de Olympische Spelen beginnen maar de Olympische teams zullen dan wel zo'n beetje bepaald zijn. De 10 teams die in Europe Division 1 dit seizoen zijn België, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Ierland, Italië, Norwegen, Zweden, Zwitserland en natuurlijk Nederland.

Komend weekend dus de eerste wedstrijd van de America/Caribbean competitie waar Australië, Brazilië, Canada, Ierland, Israel, Mexico, Zwitserland en de USA de strijd aan gaan. Interessant is dat Rodrigro Pessoa weer terug is in het zadel bij het Braziliaanse team, de afgelopen jaren was hij (zeer succesvol) bondscoach van het Ierse springteam. Hij gaat het o.a. opnemen tegen zijn voormalige teamleden, de Ierse springruiters Paul O'Shea an Cian O'Connor. Andere sterke deelnemers zijn de Australiër Rowan Willis, 2008 Olympisch kampioen Eric Lamaze (CAN), USA supersterren Laura Kraut en Beezie Madden, en vrijwel het gehele winnende team van 2019 van Mexico.

De FEI heeft voor dit seizoen een leuke online game ontwikkeld waarbij je de uitslagen kunt voorspellen en leuke prijzen (met als hoofdprijs een VIP weekend bij de finale van seizoen 2021) kunt winnen. Klik hier om aan te melden en te spelen.

photo credits: Ben Schellekens

  • Deel dit artikel