Lentiz MBO Maasland en de EK's Rotterdam, een goede combinatie !

EK
Whats App Image 2019 04 08 at 20 26 18

In de paardenwereld een veelgebruikte term: Het klikte meteen, het is een goede combinatie. Dit geldt zeker ook voor de combinatie Lentiz MBO Maasland en het CHIO/EK Rotterdam. Vanmiddag werden er, passende bij de school, "speed dates" gehouden met de nieuwe lichting studenten die komen helpen tijdens de EK's. Speed dates, verwijzend naar het populaire tv programma "Boer zoekt vrouw", korte kennismakingsgesprekken.

Aan het begin van dit jaar werd er een presentatie gehouden op het Lentiz college in Maasland om de eerstejaars studenten enthousiast te maken, vandaag werd er kennis gemaakt met deze enthousiaste groep. Het woord enthousiast zou eigenlijk met hoofdletters geschreven moeten worden, want deze groep komt namelijk vrijwillig helpen in hun vakantie ! Vorig jaar startte de samenwerking tussen de school en het Rotterdamse paardensportevenement in juni, tijdens het 70ste CHIO Rotterdam. Dit jaar is er geen regulier CHIO Rotterdam, maar zijn er 3 EK's waarmee het Kralingse Bos in augustus omgetoverd wordt tot het walhalla van de Europese paardensport. In augustus, wanneer het voortgezet onderwijs nog vakantie heeft ........ Maar deze nog jonge combinatie bleek zo goed te passen dat de aanmeldingen alle verwachtingen overtroffen. Ook diverse tweedejaars leerlingen, die vorig jaar van de partij waren, meldden zich spontaan nogmaals aan.

Wendy Visser (leerkracht en begeleidster Lentiz), Marleen Schuurman (sportmarketingbedrijf RSP - organisatie CHIO Rotterdam) en Marjan van Corthenberghe (coördinator Lentiz studenten servicemedewerkers / hostesses CHIO Rotterdam) spreken hun enthousiasme over de samenwerking graag uit:

Wendy Visser: "Onze school deed al veel aan praktijkervaring in de vorm van stages en praktijklessen, maar tot voor 2018 vooral op maneges, sportstallen ed. We misten een stukje ervaring op evenementen en in de hospitality. Het contact kwam tot stand via Equestrum onder leiding van oud CHIO-voorzitter en erelid Frans Lavooij. Equestrum is een kennis- en innovatie platform dat probeert de paardensport als één sector te verbinden. We hebben gekeken welke rollen tijdens het CHIO Rotterdam bij onze school aansluiten en zodoende hebben in ons eerste jaar studenten deel uit gemaakt van de teams stalling, pers, het scholenplan en de servicemedewerkers. De leerlingen deden al eerder ervaring op bij andere evenementen, maar deze waren lang niet zo groot als het CHIO Rotterdam, bijv. Jumping Maassluis. Ook wordt er elk jaar zelf een hippisch evenement in de buurt georganiseerd. Het Lentiz MBO Maasland is een hele veelzijdige opleiding en daar hoort het leren organiseren zeker ook bij". Dat het Lentiz college gaat voor kwaliteit blijkt wel uit een ander vast jaarlijks adres: De topsport stal van vierspanrijders vader en zoon Chardon in Schipluiden. De overwinningen en kampioenstitels van deze menners zijn bijna niet meer te tellen en onder leiding van echtgenote en moeder Paulien Chardon wordt werkelijk niets aan het toeval overgelaten. Wendy besluit: "Ik vind het CHIO Rotterdam een geweldig evenement, een combinatie van topsport, het gezellige Stroodorp en de uitgebreide hospitality en ik vind het ook voor onze studenten belangrijk om een kijkje achter de schermen te krijgen van een evenement als dit".

Marleen Schuurman: "Het Lentiz MBO Maasland is puur gericht op de paardensport. Al vaker hebben scholen meegeholpen in Rotterdam, maar dit is anders. Deze studenten zijn puur gericht op de paardensport en ze zijn vaak op locatie. Ze zijn echt geïnteresseerd en hun enthousiasme sluit goed aan bij ons concours. Ik vind het heel leuk om te zien hoe ze ervaring op doen bij ons, waar hun interesse ligt en hoe ze zich ontwikkelen. Deze leerlingen lopen stralend rond en dat ze zelfs in hun vakantie komen helpen, zegt iets over hun mentaliteit. Het Lentix MBO Maasland zal tijdens de EK's bovendien zichtbaar zijn op onze boulevard".

Marjan van Cortenberghe: "We hebben net kennis gemaakt met de nieuwe lichting studenten. Het enthousiasme valt al op bij binnenkomst. Sommigen kennen het concours al als bezoeker, voor anderen is alles nieuw en zijn vinden het stiekem toch nog wel spannend. Maar allemaal vinden ze het geweldig om het evenement als vrijwilligers te gaan mogen beleven. Ze zijn echt geïnteresseerd, dat blijkt wel uit de vragen die gesteld worden en tijdens de gesprekjes zie je vaak een twinkeling in de ogen ontstaan. Dit is precies wat wij zoeken, dat is onze rol als gastvrouw: Gastvrijheid en enthousiasme uitstralen naar onze bezoekers. Vorig jaar hebben wij voor het eerst een groep Lentiz studenten in ons team verwelkomd en dat is heel goed bevallen, ze zijn heel enthousiast en gedreven en dit jaar zien we met veel vertrouwen en vol verwachting uit naar de nieuwe groep".

  • Deel dit artikel