Leden Rabobank krijgen vakkundig commentaar van Demi van Nikkelen Kuiiper

Rabo230618 CHIO 2018 dag 38425

Leden van de Rabobank konden zaterdag overdag genieten vanuit de Ratina Hospitality en zo live paardensport kijken met vakkundig commentaar van een van de grootste talenten van onze regio. Demi van Nikkelen Kuijper zat pal naast het terrein waar haar 48 collega’s streden om de Rabobank Championship of Rotterdam. Met headsets konden de aanwezige leden zodoende een groot deel van de wedstrijd op bijzondere wijze volgen. “En ik vond het erg leuk om te doen”, verklaarde de 19-jarige Demi meteen na afloop.

De instructiesets stonden in de ochtenduren al klaar voor gebruik. Wie namens de Rabobank een kaart had weten te bemachtigen voor dit Rabobank Championship of Rotterdam keek reikhalzend uit naar het moment dat de amazone de wedstrijd van commentaar zou gaan voorzien. “En dan ziet u nu Jos Verlooy met Japatero VDM. Jos is natuurlijk een van onze beste ruiters die hier in actie komt, was gisteren winnaar en weet als geen ander wat het is om voor veel publiek te moeten rijden.” Demi van Nikkelen Kuijper laat vervolgens een aantal technische en tactische aspecten los waardoor de luisteraars pas echt door hebben hoe een ruiter of amazone het parcours het best en snelst kan afleggen. Karin, een van de luisteraars, vindt het geweldig. “Ik kom hier ieder jaar maar heb dit nog nooit eerder zo beleefd. Wat een perfecte service. Dat zou de organisatie eigenlijk voor iedereen moeten doen. In van die Hop-on-hop-off-bussen hebben ze ook van die sets waardoor je allerlei wetenswaardigheden leert waar je normaliter nooit van zou hebben gehoord. Zo voel ik dat hier nu ook. Dit is echt enorm leerzaam en geeft de bezoekers net wat meer mogelijkheden om de wedstrijden goed te volgen. Wellicht is deze optie voor alle gasten in de toekomst mogelijk, bv via een speciale app op de telefoon.”

Talentvol

Demi van Nikkelen Kuijper mocht vrijdag zelf in actie komen en werkt twintig uur per week op het complex als medewerkster bij RSP, het bedrijf dat onder meer de communicatie voor dit evenement regelt. “We zaten op kantoor, hier in de Grandstand te filosoferen wie we het best zouden kunnen vragen voor deze unieke bijeenkomst met de mensen van de Rabobank. We lieten heel wat namen de revue passeren tot iemand opeens mijn naam opperde. Daar ben ik over gaan nadenken en eerlijk is eerlijk, het was hartstikke leuk om te doen en zeker voor herhaling vatbaar. Ik zat weliswaar met mijn rug naar de luisteraars toe maar had wel het gevoel dat ik hen goed kon bereiken. Ik hoop dat men wat heeft gehad aan mijn commentaar. Het was voor het eerst dat dit zo werd georganiseerd voor onze hoofdsponsor hier op het CHIO Rotterdam.”

Olympische Spelen

Haar paarden Ariane B en G-Lime zijn eveneens enorm talentvol maar komen voor de echte internationale top nog te kort. “Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik met deze paarden ooit naar de Olympische Spelen, mijn ultieme droom, kan doorgroeien. Misschien dat ik ooit de kans krijg om met nog betere paarden en enkele sponsors mijn dromen kan waarmaken. Ik hoop in ieder geval dat die kansen zich zullen voordoen de komende jaren. Ik ben pas negentien jaar en enorm ambitieus, dus wie weet?”, aldus de amazone die direct weer verder moest naar de jury omdat zij de prijswinnaars moet begeleiden. “Ik vind het hartstikke leuk om dit allemaal te mogen doen. Ken tachtig procent van de deelnemers en een aantal ruiters en amazones ken ik wat beter. Vanochtend was ik ook bij Equus en heb op hun speciale tribune een praatje gehouden voor onze trouwste bezoekers. Ik hoef vandaag en morgen zelf niet meer te rijden, dus kan tijd vrij maken voor andere leuke activiteiten om het publiek te begeleiden.”

  • Deel dit artikel