Laura Graves wint, Nederland tweede na CDI 5* Grand Prix,

Laura Grave1

Laura Graves (USA) won met Verdades overtuigend de CDIO 5* Grand Prix Dressuur.Na de Grand Prix gaat het Amerikaanse team met 225.6 punten aan de leiding. De hoge score (79.46%) van Laura Graves met Verdades en de derde plaats van Olivia Lagoy Weltz (74.580%) bracht de Amerikanen voorbij de Nederlanders. Het Nederlandse dressuurteam staat in de FEI Nations Cup wedstrijd op een tweede plaats . Voor Nederland zette Madeleine Witte-Vrees met de KWPN-hengst Cennin het beste resultaat neer in het eerste onderdeel.

Nederland staat met 222 punten op de tweede plaats met nog twee onderdelen te gaan. Madeleine Witte-Vrees reed de hengst Cennin naar een percentage van 75.66, de hoogste Nederlandse score. In het individuele klassement neemt Witte op de tweede plaats in.

Hans Peter Minderhoud kreeg met zijn Olympiadepaard Glock's Johnson TN N.O.P. 73.40% en bleef zijn partner Edward Gal met Glock's Voice net voor (73.02%). Diederik van Silfhout debuteerde in het team met zijn nieuwe aanwinst Four Seasons. Hij kreeg 72.32% wat in de landenwedstrijd het streepresultaat betekende.

Zaterdagavond gaat de strijd in de FEI Nations Cup dressuur verder met de CDIO 5* Grand Prix Special en met de CDIO 5* Grand Prix Kür op Muziek.

  • Deel dit artikel