La Baule tweede halte in Furusiyya FEI Nations Cup competitie

DSC 6110

Het CSIO in het Franse La Baule is de tweede halte in de acht etappes tellende Furusiyya FEI Nations Cup competitie voor de springruiters in de eerste divisie. Ook deze wedstrijd, die vrijdag wordt verreden, telt voor Nederland niet mee, maar het Nederlandse Oranje kwartet kan wel punten wegsnoepen voor de landen die in La Baule wel om de punten strijden. Net als vorig jaar, toen de mannen van bondscoach Rob Ehrens deze wedstrijd winnend wisten af te sluiten.

Voor Frankrijk, Ierland, Zwitserland, Spanje en België is deze wedstrijd wel vooral van belang, want voor deze landen is de wedstrijd in La Baule één van de vier wedstrijden waar zij de punten moeten pakken om zich te kwalificeren voor de finale, medio oktober in Barcelona.

Bondscoach Rob Ehrens heeft een beroep gedaan op Willem Greve met Avion (Cornet Obolensky x Pilot), Tim Hendrix met Very Nice (Cantos x Candillo), Vincent Voorn (Weert) met Quinlan (Quidam's Rubin x Acrobat) en Jur Vrieling met VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor), terwijl Marc Houtzager als reserve meegaat.

Volgende week, op 23 mei, staat in Rome de eerste wedstrijd voor het Oranje kwartet op het programma waar ze punten kunnen scoren om zich te kwalificeren voor de finale. Daar strijden Nederland: Frankrijk, Groot-Brittannië, de Oekraïne en Duitsland voor de punten. Daar brent Rob Ehrens Gerco Schröder met Glock's London (Nabab de Reve x Chin Chin), Jur Vrieling met Zirocco Blue VDL (Mr. Blue x Voltaire), Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi N.O.P. (Quidam de Revel x Landgraf I) en Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN (Rash R x Fuego du Prelet) aan de start. Rabo Talent van het Jaar Frank Schuttert en Winchester HS (Numero Uno x Nimmerdor) gaan mee als reserve.

Stand na eerste wedstrijd in Lummen:

1) Zwitserland - 100
2) Frankrijk - 90
3) België - 75
4) Spanje - 55
5) Zweden - 50

  • Deel dit artikel