Komend weekend eerste selectiewedstrijd CHIO Zuid-Holland Cup springen

Springruiters uit Zuid-Holland hebben er veel voor over om een startplaats op het prestigieuze internationale CHIO Rotterdam te krijgen. Die mogelijkheid is er voor Z en ZZ-combinaties uit deze regio. De competitie ‘CHIO Zuid Holland Cup Springen’ is speciaal voor springruiters die lid zijn van een vereniging die aangesloten is bij de KNHS Regio Zuid-Holland.

De competitie bestaat uit drie voorselecties. Zondag 15 mei is de eerste selectiewedstrijd bij manege de Nieuwe Oranjehoeve in Maasdijk, de tweede is op zaterdag 28 mei bij de Haagsche Rij en Jacht Vereniging en de laatste kans is op 4 juni as bij PSV Lickebaert in Maassluis.

De halve finale vindt plaats op vrijdag 26 augustus en de finale vindt plaats op en zaterdag 27 augustus a.s. tijdens het CHIO Rotterdam 2011.

De selectieprocedure is gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Tien ruiters/amazones kunnen zich kwalificeren bij de eerste selectie, tijdens de tweede wedstrijd zeven en tijdens de laatste wedstrijd vijf. Totaal hebben dus 22 combinaties kans op een startplaats tijdens het 63ste CHIO Rotterdam, dat dit jaar in de week na het FEI EK Dressuur plaats vindt in het Kralingse Bos in Rotterdam.

  • Deel dit artikel