KNHS Young Leaders komen graag naar het CHIO Rotterdam

CHIO
00 EF6078 F157 4 F79 A14 C 081 BABDEAA4 D 1 201 a

Talentontwikkeling krijgt bij het CHIO Rotterdam alle ruimte. Daarom is de CHIO organisatie ook groot fan van het KNHS Young Leaders programma dat jongeren leert, besturen, organiseren, presenteren en meer. Vaardigheden waar ze hun hele leven wat aan hebben. Dit jaar heeft de groep van het programma 'Geef de Jeugd een Stem' die vorig jaar hun Masterclass tijdens het CHIO Rotterdam had, op donderdag hun certificaat ontvangen als afronding van de opleiding. Op de zaterdag startte een nieuwe groep Young Leaders met hun Masterclass programma.

Voor deze Young Leaders was het thema van de Masterclass 'Persoonlijke Presentatie'. Met verschillende sprekers, waaronder Jan Peter Balkenende, en een vlogopdracht zijn de Young Leaders aan de slag gegaan met het thema. Dat leverde een aantal mooie vlogs op en in ieder geval heel veel tips en food for thought.

Natuurlijk was er ook volop gelegenheid om van de spring- en dressuursport te genieten.

Over het KNHS Young Leaders programma

De samenleving verandert snel. Jonge mensen moeten regie kunnen voeren over hun eigen leven, flexibel zijn, oplossingsgericht denken en vooral zelfredzaam zijn. Paardensport is buitengewoon geschikt om deze vaardigheden te ontwikkelen. De omgang met paarden leert jongeren helder te communiceren, consequent te zijn en door te zetten. Discipline en plichtsbesef zijn vanzelfsprekend voor iedereen die met paarden omgaat. Een paard is er altijd, 7 dagen per week, weer of geen weer. De verantwoordelijkheid is continu. Het Young Leaders Program is geïnspireerd door een succesvol Zweeds jeugdprogramma. Onderzoek heeft uitgewezen dat de omgang met paarden een zeer positieve invloed heeft op de ontwikkeling van sociale, mentale en organisatorische vaardigheden. Aan de hand van deze onderzoeken is het KNHS Young Leaders Program ontwikkeld. Alle leerdoelen zijn afgestemd op de richtlijnen van het Ministerie van Onderwijs.

  • Deel dit artikel