KNHS Talententeam 2019

KNHS
Talententeam Denb19L4221

Nieuwe en vertrouwde gezichten presenteerden zich vanmiddag tijdens The Dutch Masters - Indoor Brabant als het KNHS Talententeam 2019 van de paardensportbond. Elf ruiters, waaronder vijf nieuwe talenten, krijgen dit jaar van KNHS de ondersteuning om zich optimaal voor te bereiden op een succesvolle carrière met als doelstelling het Olympisch en Paralympisch kader voor de senioren. Het KNHS Talententeam bestaat uit vier dressuurruiters, drie eventingamazones, drie springruiters en een para-dressuuramazone.

De elf leden van het KNHS Talententeam zijn door de bondscoaches gezamenlijk geselecteerd uit een grote groep talenten die voortkomen uit het succesvolle Talentenplan van de KNHS. De leden van het KNHS Talententeam zijn allen niet ouder dan 25 jaar en actief in een van de olympische of de paralympische disciplines.

Dressuur
Vanuit de discipline dressuur zijn twee amazones geselecteerd die ook vorig jaar in het team zaten: Denise Nekeman en Jeanine Nieuwenhuis. Amazones Thalia Rockx en Jasmien de Koeyer zijn nieuw in het Talententeam.

Jeanine Nieuwenhuis (Teamlid sinds 2017)

Jeanine Nieuwenhuis is al jaren een vaste waarde voor een van de jeugdteams. In 2018 én 2019 werd Jeanine met TC Athene KNHS Indoorkampioen U-25. Vorig jaar werd ze ook Nederlands kampioen in deze klasse en behaalde ze op het EK teamzilver.

Naam: Denise Nekeman (Teamlid sinds 2017)

In 2018 debuteerde Denise Nekeman bij de senioren. Tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen won zij met Boston STH brons in de Zware Tour. Op het EK 2018 U-25 behaalde Denise zilver met het team. Op Indoor Brabant – The Dutch Masters 2019 maakt de combinatie hun wereldbekerdebuut.

Naam: Thalia Rockx (Teamlid sinds 2019)
Thalia Rockx was als vijftienjarige de allerjongste Grand Prix-amazone van Nederland. In 2018 werd Thalia met Verdi de la Fazenda Nederlands kampioen bij de Young Riders. Ook won ze zilver bij de Junioren met Gerda Nova de la Fazenda. Op het EK Junioren won Thalia vorig jaar met Golden Dancer de la Fazenda teamgoud.

Naam: Jasmien de Koeyer (Teamlid sinds: 2019)
Jasmien de Koeyer won in 2019 met Esperanza zilver tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen in de klasse U25 en de combinatie won de U25 kür op muziek tijdens Jumping Amsterdam 2019.


Springen
In de discipline springen zijn Sanne Thijssen en Kevin Jochems wederom van de partij. Nieuw in het Talententeam is Lars Kersten.

Naam: Sanne Thijssen (Teamlid sinds 2016)
Sanne Thijssen was in 2016 Talent van het Jaar en won vorig jaar onder andere met Bacardi de Grote Prijs van Bonheiden. Met Expert viel ze tijdens het NK Young riders met een vierde plaats net buiten het podium.


Naam: Kevin Jochems (Teamlid sinds 2014)
2018 was een ongekend succesvol jaar voor Kevin en werd uitgroepen tot KNHS Talent van het Jaar. Hij won maar liefst vijf Grote Prijzen, met als hoogtepunten de prestigieuze 5* Grote Prijzen van Dublin en Hickstead met zijn toppaard Captain Cooper.

Naam: Lars Kersten (Teamlid sinds 2019)
Lars Kersten won in 2018 met Dobbey zilver op het NK Young Riders. Ook won Lars vorig jaar met het Young Rider- en Juniorenteam de FEI Nations Cup in Wierden en Hagen. In februari 2019 won Lars met zijn toppaard Dobbey de CSI 3* GP in Kronenberg.


Eventing
Janneke Boonzaaijer en Sanne de Jong waren ook in 2018 lid van het Talententeam. Nieuw in het Talententeam is Nina de Haas.


Naam: Janneke Boonzaaijer (Teamlid sinds 2017)
Vorig jaar won Janneke Boonzaaijer met Campbell WS teamzilver op het EK Young Riders in Millstreet. Met hetzelfde paard werd Janneke in 2018 derde op het CIC3* in Strzegom en Renswoude. Met Champ De Tailleur won ze vorig jaar het CCI2* in Barroca ‘d Alva.


Naam: Sanne de Jong (Teamlid sinds 2018)
In 2018 was Sanne met Enjoy lid van het team dat tweede werd in de sterk bezette FEI Nations Cup in Haras du Pin en won ze zilver op het NK Eventing (senioren) in Boekelo. Vorig jaar won ze met Hatary MBF ook zilver op het NK voor jonge eventingpaarden in Ermelo.


Naam: Nina de Haas (Teamlid sinds 2019)
Nina werd in 2018 met Cocu vierde op het NK Young Riders in Renswoude en met hetzelfde paard werd ze kampioen in het KNHS-kampioenschap CIC2* in Varsseveld.


Para-dressuur
Naam: Maud de Reu (Teamlid sinds 2019)
Maud won begin 2019 beide para-rubrieken in Zuidwolde in Grade II/III. In de kür van de KNHS-Witte van Moort Para Trophy tijdens Jumping Amsterdam werd ze derde.


Over het KNHS Talententeam
Voor de KNHS Talententeamleden betekent opname in het team een erkenning en waardering van hun talent, sportieve prestaties en motivatie. De KNHS-bondscoaches spreken hiermee een groot vertrouwen uit in hun toekomst en erkennen hen als de grootste talenten van de Nederlandse paardensport.

De teamleden krijgen een budget waarmee extra trainingen en begeleiding voor hun topsportcarrière bekostigd kan worden. De teamleden mogen niet ouder zijn dan 25 jaar en zij moeten op termijn in staat zijn aansluiting te vinden bij het Olympisch/Paralympisch seniorenkader. Opname in het KNHS Talententeam is de hoogste erkenning die je binnen het KNHS Talentenplan kan krijgen. Daarnaast behoren ook alle jeugdkaderleden, 100 nationale Beloften (gescout op de nationale KNHS Talentendag) en 40 perspectieven tot het KNHS Talentenplan. Deze groepen worden vanuit het KNHS Talentenplan door de topcoaches en -trainers van het KNHS Trainersplatform begeleid.

Het KNHS Talentenplan is het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma van de KNHS waarbinnen talentvolle paardensporters ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS-bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes. Bij de olympische en paralympische disciplines dressuur, para-dressuur, springen en eventing kent het Talentenplan drie niveaus: internationaal talent, nationaal talent en nationale belofte. Instromen in het KNHS Talentenplan is op alle niveaus mogelijk. Naast de Olympische en Paralympische disciplines is binnen het Talentenplan ook aandacht voor de disciplines endurance, mennen en voltige. De leden van het KNHS Talententeam zijn de meest succesvolle ruiters en amazones in hun discipline en leeftijdscategorie en daarmee de ambassadeurs van het KNHS Talentenplan.

Meer informatie over het KNHS Talentenplan vind je op www.knhs.nl/talentenplan.

  • Deel dit artikel