KNHS Para Dressuur Trophy goed van start

Rsz den dulk nicole 4

Het nieuwe seizoen van de competitie van de KNHS Para Dressuur Trophy ondersteund door Rabo Foundation begon op 21 november in Harmelen. Grade III en de gecombineerde grade II/Ib staken er boven uit met proeven van internationaal aanzien, vatte jurylid Jacques van der Harst samen.

De wedstrijd begon met grade IV. De paarden op dit Z-niveau hadden beslist veel potentie, maar het mankeerde ook wat aan de basis van te eng in de hals worden en te haastig. De uitzondering was Marin Haantjes-Kirkels die met Dorus-Tetti in de teamtest een B-kaderscore reed van 69,88%. “Zij reed vroeger al bij de para’s en heeft de draad weer opgepakt. Er zit progressie in”, vond jurylid Jacques van der Harst.

In Grade III pakte Glasten Krapels met Wisconti twee keer winst. Glasten Krapels die geen goed gevormde onderarmen en handen heeft, zei ‘dat hij zijn armen vol had’ aan zijn ijverige paard en was erg blij met zijn percentages van 69,57% voor de individuele proef en 71,25% voor de teamtest. De combinatie was fijn in balans en gaf een sympathiek beeld. “Echt een combinatie met internationale potentie”, vindt Van der Harst. “Vooral de stap en de draftour waren erg goed. In de galop kan het minder haastig, maar Glasten loste het goed op en bleef er aan rijden.”

Joyce Campagne zat met Scout Glasten Krapels dicht op de hielen met correcte proeven beloond met percentages van 69,09% en 70,33%. Voor een hogere score kan het geheel meer bergop.

Met grade II en Ib gecombineerd werd de wedstrijd in Harmelen met een prima niveau afgesloten.

Voor Nicole den Dulk was het een dag vol emoties. Hij begon met het afscheid van haar schoonvader Ammerlaan. Vervolgens bleek steun- en toeverlaat Chris Haazen met een ontwrichte arm in het ziekenhuis te zijn beland. De vorige eigenaar van Fify Fifty was de reddende engel om Fifty naar Harmelen te rijden. Het werd winst voor Nicole den Dulk met Fifty Fifty in de individuele proef (72,76%) en winst voor Annemarieke Roling met Ricochet in de teamtest (71,33%). Gert Bolmer werd twee keer derde.

De volgende wedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy vindt plaats op 12 december in Zuidwolde.

Uitslagen selectiewedstrijd KNHS Para Dressuur Trophy, Harmelen

Uitslagen selectiewedstrijd KNHS Para Dressuur Trophy, Harmelen
Grade IV: Individuele proef
1. Marin Haantjes-Kirkels, Dorus-Tetti 66%;
2. Cleo van Gorkum, Opium 64,6%;


Teamtest
1. Marin Haantjes-Kirkels, Dorus-Tetti 68,88%;
2. Cleo van Gorkum, Opium, 65,48%.

Grade III: Individuele proef
1. Glasten Krapels, Wisconti 69,57%;
2. Joyce Campagne, Scout, 69,09%;


Teamtest
1. Glasten Krapels, Wisconti 71,25%;
2. Joyce Campagne , Scout, 70,33%.

Grade II/Ib Individuele proef:
1. Nicole den Dulk, Fifty Fifty 72,76%;
2. Annemarieke Roling – Ricochet 70,93%;
3. Gert Bolmer – Aerro 70,29%;


Teamtest
1. Annemarieke Roling – Ricochet 71,33%;
2. Nicole den Dulk, Fifty Fifty 70,70%;

3. Gert Bolmer - Aero, 70.51%

  • Deel dit artikel