KNHS en Rabobank zetten medaillewinnaars in het zonnetje

EK kur op muziek 1

De paardensportbond huldigde afgelopen dinsdag de winnaars 14 medailles tijdens de internationale kampioenschappen in 2013. Hoofdsponsor Rabobank fungeerde als gastheer. In het Duisenberg Auditorium van Rabobank Nederland in Utrecht beloonde de bank een groot aantal topsporters met mooie medaillegratificaties. KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers en Emile Hendrix reikten tien KNHS-insignes uit aan medaillewinnaars.

KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers memoreerde in zijn opening het overlijden van oud-voorzitter Martien van den Heuvel. “We hebben een warm pleitbezorger van onze sport verloren”. Ploegmakers gaf aan trots te zijn op was er afgelopen jaar is bereikt. “De successen van onze ruiters zijn te danken aan de goede paarden, die essentieel zijn voor onze zo unieke sport. Maar laten we ons realiseren dat achter deze goede paarden eigenaren staan die bereid zijn om te investeren in de sport.”

“We kunnen terugzien op een bijzonder succesvol sportjaar met een ongelooflijke medaille-oogst”, sprak technisch directeur Maarten van der Heijden de zaal toe. “Ik ben heel trots op onze jeugdteams die de grootste bijdrage aan de oogst leverden. Jaarlijks huldigen we teams die medailles scoren in dressuur, het springen of bij het mennen paarden, dat vinden we bijna al normaal. Onze ponymenners wonnen voor het eerst in de historie goud met het team op het WK in Pau. Opmerkelijk vind ik ook de zilveren medailles van Marijke Visser op het WK endurance voor Young Riders en die van Zoey Kant en het Nederlandse juniorenteam op het EK reining in Manerbio. Onze kleine disciplines ontwikkelen zich goed.”

Rob Pouw, projectmanager sponsoring bij Rabobank, reikte aan de medaillewinnaars bij de senioren cheques uit met daarop de medaillegratificaties voor hun goede prestaties. Deze toegiften maken onderdeel uit van het budget waarmee Rabobank de paardensport jaarlijks ondersteunt.

In de terugblik en de huldiging kwamen alle medaillewinnaars op het podium. De huldiging begon met het goud van Frank Schuttert, het zilver van Lisa Nooren en zilver en brons voor de teams van Young Riders en junioren springen in Vejer de la Frontera. De dressuurjeugd won drie teammedailles: brons bij de ponyruiters, goud van de Young Riders en de junioren pakten zilver. Daarbij waren er individuele medailles voor Stephanie Kooijman, Jeanine Nekeman en Lisanne Zoutendijk.

Op het WK voor tweespannen won het team brons, Theo Timmerman won goud en ook het team kwam met deze kleur terug van het EK vierspannen. Individueel waren er medailles op het WK ponymennen in Pau. Goud voor Bram Chardon en Ewoud Boom en brons voor debutante Els Broekman.

Met goud en zilver voor Sanne Voets en twee zilveren medailles van Frank Hosmar was er een mooie oogst bij het EK para-dressuur. Dressuuramazone Adelinde Cornelissen stond bij het Europees Kampioenschap in Herning maar liefst drie keer op het podium. Ze won zilver met haar teamcollega’s en twee individuele bronzen medailles.

  • Deel dit artikel