Nieuw-Zeeland wint voor 2e keer in Abu Dhabi, UAE en Syrië kwalificeren voor finale

FEI
1 mb NZ team

Nieuw-Zeeland won de tweede wedstrijd in de Longines FEI Jumping Nations Cup™ in Abu Dhabi (UAE). Het was de tweede overwinning voor de Nieuw-Zeelanders in de Emiraten. Egypte werd tweede en het het thuisland (UAE) derde. Het parcours in Abu Dhabi was van de hand van Santiago Varela, ook parcoursbouwer tijdens het CHIO Rotterdam.

"Dit was pas de tweede keer dat ons team een Nations Cup won en onze eerste keer was ook hier in Abu Dhabi (in 2018), dat maakt deze plek wel speciaal voor ons!" zegt Daniel Meech, die er ook tijdens de eerste overwinning bij was en vandaag als enige twee keer foutloos bleef.

Deze tweede wedstrijd van elf in de Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2020 series was de enige kwliaficatie voor teams in het Midden Oosten. De strijd in Abu Dhabi leverde de teams van de UAE en Syrië finale plaatsen op voor de finale in Barcelona in oktober.

Halverwege de wedstrijd gingen Nieuw-Zeeland en de Arabische Emiraten zonder strafpunten aan de leiding. Tijdens de tweede ronde verhoogde Santiago Varela, die ook in Tokio en Rotterdam bouwt, de spanning door diepe lepels te vervangen door platte en enkele sprongen te verhogen. Waren er maar liefst acht foutloze ritten in de eerste ronde, in de tweede ronde lukte het alleen Daniel Meech met zijn 11-jarige schimmelmerrie Cinca om foutloos te blijven. Dat leverde zijn team de overwinning op.

Santiago Varela: "Ik besloot net voor de eerste ronde van start ging om in de tweede ronde een klein beetje te verhogen. Door ook wat lepels te vervangen heb ik het parcours meer gelijkwaardig gemaakt met wat er in Tokio en in de finale te wachten staat. Als je naar de uitslag kijkt, heb ik volgens mij de juiste beslissing genomen."

Egypte werd met 17 strafpunten derde, een equipe van drie Duitse ruiters werd vierde en het team uit Syrië eindigde op de vijfde plaats. Daarmee mogen ze overigens wel naar de finale in Barcelona.

De volgende Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2020 wedstrijd is in Coapexpan in Mexico begin mei.

uitslag - Abu Dhabi (UAE):

1. Nieuw Zeeland - 8 starfpunten
2. Egypte - 17 strafpungten / 235.90 sec
3. United Arab Emirates - 17 strafpunten /238.02 sec


  • Deel dit artikel