Kees Commijs, Luxaflex, HunterDouglas en het CHIO Rotterdam horen bij elkaar

JS Hunter douglas exposure

Hunter Douglas / Luxaflex is een trouwe Legacy Partner. Kees Commijs, directeur van Luxaflex, komt al vele jaren op het CHIO Rotterdam namens Hunter Douglas en Luxaflex. De aimabele paardensportliefhebber heeft oog voor zijn medewerkers, afnemers en klanten en laat anderen graag meegenieten van het prachtige uitzicht vanuit de lounge op de TopGun Stand. “Het is toch geweldig dat zo’n mooi, goed georganiseerd evenement in Rotterdam georganiseerd kan worden en wereldwijd bekijks heeft. In veel landen kijkt men mee en dat is ook wat wij als Luxaflex graag zien.”

Wie kent de naam niet? Luxaflex. “Zou jij de luxaflex dicht willen doen, schat?” In hoeveel huiskamers wordt deze vraag niet elke dag opnieuw gesteld? Kees Commijs zou het niet durven zeggen. “In welke landen wij allemaal leveren? Je kunt beter vragen in welke landen niet? Met 192 fabrieken en 18.000 medewerkers zijn we in de wereld flink vertegenwoordigd. En dat allemaal vanuit Rotterdam. Het hoofdkantoor staat sinds jaar en dag aan de Piekstraat 2 en van hieruit gebeurt het allemaal. De groei zit er wereldwijd nog flink in en vooral de nieuwste ontwikkelingen zijn erg in trek. Wat te denken van onze Child Safety producten. In Nederland willen we alles al zo veilig mogelijk maken maar in de Verenigde Staten gaan ze nog een stap verder. Ook naar onze PowerView Motorisation producten wordt enorm veel gevraagd. Alles vanuit je luie stoel bedienen middels een app of je stem, het kan tegenwoordig allemaal. Wat dat betreft staan we nog maar aan het begin van een nieuw tijdperk als het gaat om raamverduistering voor binnen en buiten. Maar ook de oude vertrouwde Luxaflex blijft altijd bestaan. Dat is toch de basis van het bedrijf.”

Passie en emotie

Kees Commijs vertelt enthousiast over Hunter Douglas en Luxaflex omdat de directeur ook echt gemeend enthousiast over de bedrijven is. “Ik houd van passie en emotie, in de sport, in het leven. Hoe mensen hun sport beleven, zoals die Belgische winnaar van gisteren, dat is toch geweldig. Meer dan zestig jaar geleden startten Joe Hunter en Henry Sonnenberg hun bedrijf de Hunter Douglas Machinery Corporation om een innovatief en lichtgewicht giet- en productieproces voor lichtgewicht aluminium te bestellen. Ze wilden iets nieuws, iets compleet anders. Het werd een product dat wereldwijd door miljarden mensen wordt gebruikt. Ik heb daar enorm veel respect voor en de oude meneer Sonnenberg is nog steeds actief. We ontmoeten hem zeker twee keer per jaar. Die emotie en passie die zij in het bedrijf hebben gelegd, zie ik ook graag in de sport terug en bij organisaties zoals het CHIO Rotterdam. We werken al lang samen en ik kom hier ook al vele jaren. Mijn vrouw rijdt paard, ik kijk graag naar alle sporten en hier ben ik dichtbij de sporters. Je kunt met de deelnemers praten en wat mij zakelijk vooral aantrekt zijn de vele mogelijkheden die je als bedrijf kunt krijgen. Wij hebben hier een prachtig uitzicht en op zaterdag kunnen onze gasten echt genieten van topsport. We werken met elfhonderd bedrijven samen die Luxaflex verkopen. Die krijgen dan de mogelijkheid om in te tekenen voor twee kaarten. We zien natuurlijk graag dat de mensen ook echt voor de sport komen en dus liefhebber zijn. Van andere sponsors bij andere evenementen hoor je wel eens dat hun gasten het dan af laten weten en de plaatsen op de tribune onbezet blijven waardoor het net lijkt alsof het evenement niet uitverkocht is. Dat vind ik jammer. Kaarten vertegenwoordigen toch een bepaalde waarde.”

CHIO Rotterdam anekdotes

Aan het einde van het gezellige gesprek biecht Kees Commijs nog een leuke anekdote op. “Weet je, ik heb het CHIO een keer compleet stil gelegd, in mijn eentje. We hadden een vip-tent op de plaats waar de ruiters en amazones binnen komen. Het was toen nog veel kouder dan afgelopen donderdag en vrijdag. Dus had ik elektrische heaters besteld. Die draaiden blijkbaar overuren want opeens viel alle stroom weg. Was het vijf minuten lang stil en wist niemand wat er aan de hand was. Gelukkig is alles tegenwoordig echt perfect georganiseerd en huur ik zelf geen heaters meer. Ik zou niet meer durven’, lacht Kees Commijs

  • Deel dit artikel