Kandidatuur Europese Kampioenschappen

Logo EC JUMPING 2017

Zoals u wellicht weet heeft het CHIO Rotterdam zich met partners KNHS, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Topsport kandidaat gesteld voor het EK springen voor Kinderen, Junioren en Young Riders in 2016 en voor het EK Springen voor Senioren in 2017.

Voor het EK van 2017 waren tot voor kort twee tegenkandidaten, nl. Gothenborg en Arrezzo. Deze laatste is inmiddels afgehaakt. De strijd tussen Gothenburg en het CHIO Rotterdam zal spannend worden. Het Zweedse concours opteert namelijk ook voor dressuur, paradressuur en mennen.

Het CHIO Rotterdam heeft echter goede reputatie en veel ervaring met het organiseren van internationale springwedstrijden zoals EK’s en de Furusiyya FEI Nations Cup. Daarnaast heeft het CHIO een sterk bid ingeleverd bij de FEI waarbij het prijzengeld significant hoger is dan bij de afgelopen EK’s het geval is geweest. Het CHIO Rotterdam heeft er in tegenstelling tot de andere kandidaat voor gekozen zich volledig toe te leggen op uitsluitend het EK Springen, iets wat in ieder geval door de (inter)nationale springruiters en bondscoaches erg gewaardeerd wordt. Begin juni wordt bekend wie de Europese Kampioenschappen mag organiseren.

  • Deel dit artikel