Europees Kampioenschap springen 2023 in Milaan

FEI
1 MB 1 ST 140 ANTONIO MARIA GAROFALO PRESLEY DEGLI ASSI

Milaan (ITA) is de host city voor het FEI Europees Kampioenschap Springen 2023, zo is besloten tijdens de FEI board teleconferentie op 23 augustus jl.

De exacte data begin september 2023 worden nog bekend gemaakt en aan de FEI kalender toegevoegd.

Het kampioenschap zal plaatsvinden op de Snai San Siro renbaan, een van de meest prestigieuze en moderne renbanen ter wereld, gelegen in het centrum van de stad.

"We zijn ontzettend blij om dit belangrijke kampioenschap in Milaan te krijgen, een plek waar paardensportfans graag komen en de thuisbasis van de Snai San Siro renbaan, waar traditie en innovatie de perfecte ambiance bieden voor de beste springcombinaties van Europa. Deze kampioenschappen zijn van groot belang voor de regio en wij gaan de komende twee jaar nauw samenwerken met de organisatie en de FEI om van dit Europese Kampioenschap 2023 een iconisch en onvergetelijk platform te maken waar de sport kan schitteren", zegt Simone Perillo secretaris generaal van de FISE.

Voorafgaand aan de toewijzing van het kampioenschap is de Snai San Siro renbaan gereorganiseerd tot een toplocatie en multipurpose hipppisc centrum. In de nieuwe, permanente piste vinden in 2021 en 2022 CSI3* en 4* wedstrijden plaats, waaronder de geslaagde Milano San Siro Jumping Cup afgelopen maand. Er zijn zitplaatsen voor ongeveer 8000 toeschouwers op de historische tribunes van de renbaan en er komen nog eens 10,000 tijdelijke zitplaatsen voor het kampioenschap.

“Wij zijn verheugd dat Milaan het Europees Kampioenschap Springen in 2023 wil organiseren", aldus Marco Fusté, FEI Director Jumping. "Het Organiserend Commitee is een zeer gedreven groep mensen die erop uit zijn om de beste editie van het EK springen ooit te leveren. We kijken ernaar uit om samen met hen dit evenement te realiseren in de San Siro hippodroom midden in Milaan en slechts een paar honderd meter van het iconische San Siro voetbalstadion."

  • Deel dit artikel