Julien Epaillard wint Severs Breeman prijs

CHIO
AS 130 Julien Epaillard Donatello D Auge FRA 1
Foto: Anita Sajet

Een tiental deelnemers streed om de winst in de barrage van de Severs Breeman Prize! Uiteindelijk kan er maar één winnaar zijn en dat was dit keer Julien Epaillard. Met zijn Donatello d'Auge passeerde hij in 31,26sec de finishlijn. Pieter Clemens pakt met een tijd van 32.03 sec een mooie tweede plaats, gevolgd door Hans-Dieter Dreher op plek drie.

De eerste starter in deze prijs, de ervaren Marcus Ehning wist meteen een knappe nulronde neer te zetten en dwong daarmee de concurrentie dit te evenaren. In de eerste manche was het de Griekse Loli Mytilineou die de snelste tijd neerzette. Zij stuurde haar paard razendsnel door het parcours, maar Jack Withacker en Jaime Marsh zaten haar op de hielen.

De barrage zorgde weer voor een waar spektakel. Het parcours leverde tot de laatste hindernis weinig problemen op voor de eerste twee ruiters die startte, Marcus Ehning en Douglas Lindelöw. Helaas noteerden beiden een balk op deze hindernis. Dit was dus een aandachtspuntje voor de combinaties die zouden volgen. Hans-Dieter Dreher startte als derde en reed een snelle foutloze ronde. Als vierde ging de altijd snelle Julien Epaillard van start. Donatello d'Auge raakte geen balk aan en de combinatie was 0,88 seconde sneller dan hun voorgangers. Ook Jaime Marsh en Jack Whitaker bleven foutloos, wat hen een zevende en achtste plaats opleverde in deze Severs Breeman Prize.

Voor nu is het spring-programma afgesloten. De piste wordt verbouwd en de dressuurring in elkaar gezet. Om vier uur beginnen we weer met de Luxaflex Prize FEI Dressage Nations Cup en het belooft een spannende rubriek te worden met als Nederlandse starters Lynne Maas en Dinja van Liere. Vanavond sluiten we deze dag CHIO af met de kür op muziek en dan zien we Thamar Zweistra en Emmelie Scholtens in de ring.

  • Deel dit artikel