Judith Ribbels wint CDN Grand Prix Special

CHIO
RDL 403 Judith Ribbels Fun Fun EB NED 1

In alle vroegte startte vanochtend de Grand Prix special voor de deelnemers aan de CDN. Dit keer met een geheel Nederlands podium, aangevoerd door Judith Ribbels die met de twaalfjarige merrie FunFun EB met een score van 72,447% net voor Anne Meulendijks met Issey (72,213%) eindigde. Mirelle Kemenade - Witlox eindigde met Siebenstein op de derde plaats.

Voor Judith Ribbels was deze overwinning een droom die uitkwam. Gisteren werd de combinatie derde tijdens de CDN Grand Prix. "Een paar weken geleden reden we in Geesteren onze allereerste Grand Prix en toen werd ik vierde en derde. Toen zei men tegen me, ga je nu ook naar Rotterdam? Gelukkig zei de CHIO organisatie ja toen ik belde en kijk nu! Geweldig toch?

Ik heb FunFun als driejarige gekocht en haar zelf opgeleid. Het is een heel bijzondere merrie. Als zesjarige zijn we in de klasse Z begonnen en dit jaar dus samen de zwaarste klasse bereikt. We hebben een heel speciale band met elkaar. Ze doet alles voor me. Ik kom al heel lang naar het CHIO en dacht altijd "als ik daar toch eens kon rijden". Nu ga ik genieten van dit moment!"

  • Deel dit artikel