Joyce Heuitink: met plezier terugkijken op een goed georganiseerd kampioenschap

EC
DV Team Nederland para 08081

De medailles van de Longines FEI Europese kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur zijn verdeeld. De ruiters, paarden en andere teamleden zijn veilig thuis gekomen en kunnen terugkijken op een spannend evenement. We spreken een aantal hoofdrolspelers van deze EK's. Een aantal grote namen van de dressuur- en springsport kwamen eerder aan het woord, maar er werd in Rotterdam werd ook gestreden voor het Europees Kampioenschap Para Dressuur. Met een medailleregen voor het Nederlandse team. Hoog tijd om bondscoach Joyce Heuitink aan het woord te laten.


“Het was vooral een mooi EK, waar ik veel heb gelopen” begint Heuitink haar verhaal. “Ik denk dat het heel goed georganiseerd was, ook voor de para- ruiters. Alleen de afstanden waren misschien wat lang. Alle ruiters, maar ook de para’s waren natuurlijk de hele dag onderweg. En als ze dan ook nog naar de boulevard wilden, hadden ze hun dagje wel gehad zeg maar”, vertelt ze lachend.

Behulpzaam

“Het hele terrein, en ook de para dressuur-ring lagen er prachtig bij. Ik denk dat er heel goed nagedacht is over veiligheid, ook voor de blinde ruiter die er bij was. Die extra aandachtspunten zijn heel goed opgepakt en gedragen door iedereen. Dat is zeker een compliment waard. Verder waren de meeting- en loting ruimtes heel mooi. Normaal is dat een zooitje, maar nu was het top geregeld. Ook de stewards waren heel behulpzaam. Het was gewoon leuk om met z’n allen zo te werken.”

Hoofdstadion

“De prijsuitreiking in het hoofdstadion was ook erg leuk. Het is fijn om te merken dat de Para Dressuur als gelijkwaardig wordt gezien en dat je een goede integratie hebt. Achteraf gezien was er tijd-technisch wel wat ruimte in het hoofdstadion en was het misschien leuk geweest als we ook daar mochten rijden. Maar er hing gedurende de hele week een lekker sfeertje. Ik vond het een heel plezierig goed georganiseerd kampioenschap waar ik met een goed gevoel en veel plezier op terugkijk”, aldus de bondscoach die met maar liefst 9 medailles bij de para dressuur heeft gezorgd dat Nederland bovenaan de medaille ranglijst eindigde.

photo credits: Danielle Vink

  • Deel dit artikel