Jeugdochtend: Paardensport als teamsport

CHIO
AS kinderochtend springen 55

Volle tribunes vanochtend tijdens de jeugdochtend. Met als thema 'paardensport als teamsport' genoten de kids (en hun ouders) van achterenvolgens een ponycarrousel, een voltige act en relais springen. Springamazone Sanne Thijssen gaf commentaar en deelde later in het Stroodorp handtekeningen uit.

Het thema van vanochtend, paardensport is teamsport, heeft natuurlijk betrekking op de unieke band binnen het team dat paard en ruiter met elkaar vormen maar ook op de verschillende manieren waarop binnen de paardensport als team wordt gereden. In Rotterdam natuurlijk tijdens de Longines FEI Jumping Nations Cup en de FEI Nations Cup dressuur, maar ook tijdens de CHIO Zuid-Holland Cup powered by uvex en de Herfstmeeting van de KNHS Zuid-Holland.

Maar er zijn nog veel meer leuke dingen die je met paarden en pony's als team kunt doen. Dat stond vanochtend op het programma.

Les Petites Femmes is de ponycarrouselgroep van de Rotterdamsche Manège. De dames hebben op 29 mei in de voorronde in eredivisie een tweede plaats gehaald en mogen nu op 3 juli a.s. de finale rijden tijdens het NK Carrousel. Vandaag reden ze onder leiding van hun commandante Monique Dijkshoorn hun carrouselproef met als thema 185-jarig jubileum van de Rotterdamsche Manège en Rotterdam.

Daarna kwam het voltige team van Hippisch Centrum Nootdorp in actie. Met hun voltigepaard Oreo lieten ze acrobatische toeren zien.


    Als laatste onderdeel stond relais springen op het programma. Zes teams bestaande uit één springruiter op een pony en één springruiter op een paard gaan relais springen. Dat is een springparcours maar dan als een soort estafette, eerst de ruiter op de pony en dan de ruiter op het paard. Het team van Soleil Bravenboer en Annabel Schipper.

    Na het programma mochten alle kinderen het Werken als een Paard miniparcours springen.

    • Deel dit artikel