Jeanine Nekeman en Stephanie Kooijman winnen KNHS-CHIO Rotterdam Cup

D7 Kooiman 1

Hippisch centrum Den Goubergh in Roosendaal was het decor voor de eerste wedstrijd van het seizoen van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup. Bij de junioren gingen 32 combinaties van start en wist Jeanine Nekeman met Vlingh (v. Flemmingh) deze openingswedstrijd te winnen door als enige een score boven de 70% te realiseren. Bij de Young Riders gingen 28 combinaties van start en ging de zege naar Stephanie Kooyman met President's Winston (v. OO Seven).

Junioren

Jurylid Vivian Lindemann had als enige Jeanine Nekeman op de tweede plaats staan. "Naar mijn mening was er sprake van een hele sterke kopgroep, waarin de verschillen minimaal waren. De verschillen tussen de winnaar en de als vierde geplaatste Jasmien de Koeyer met TC Take It Easy (v. Florestan I) was minder dan twee procent. Ik vond het totaalbeeld in de onderdelen die dubbel tellen bij Lotte Meulendijks met Mdh Ohio (v. Indoctro), die tweede werd, net iets mooier dan bij Nekeman", verklaarde Lindemann haar waardering. In de ogen van het jurylid reed Jeanine Nekeman een foutloze proef, waarbij Vlingh met een mooie aanleuning en mooi gedragen door de ring ging. Ook de wissels werden door haar fraai uitgevoerd.

Op de derde plek eindigde Rosalie Bos met Bolita (v. Uptown). "Deze combinatie startte vrij vroeg in de wedstrijd en ik heb getracht mijn lijn in waardering gedurende de gehele wedstrijd vast te houden. Bolita is een jong paard, maar heeft veel potentie. Zij werd iets voorzichtig gereden en maakte hier en daar een klein foutje, maar toonde gedurende de gehele proef een fijne aanleuning". In de ogen van Vivian Lindemann was het niveau van de deelnemers goed, alleen constateerde zij wel dat sommige nieuwelingen nog steekjes lieten vallen in de afwerking.

Young Riders

Jan Wolfs was voorzitter van de jury en hij zag een mooie wedstrijd met een sterke kopgroep. "In de middenmoot hebben we veel combinaties gezien die in de loop van deze competitie veel progressie kunnen boeken. Ik ben er van overtuigd dat we tijdens de finale in Rotterdam die progressie kunnen waarnemen", aldus Wolfs. Winnares Stephanie Kooijman reed met President's Winston een sublieme proef. "Het was een hele zekere proef, waarbij het paard gedurende de gehele proef heel mooi in de aanleuning bleef lopen. De oefeningen werden uitstekend uitgevoerd en je kunt zien dat het een zeer ervaren combinatie is. De hoogtepunten liggen bij deze combinatie in de onderdelen die in draf worden gereden, waarbij de verruimingen en zijgangen erg sterk worden uitgevoerd", aldus Wolfs.

Ook over President's Mdh Avanti van Anne Meulendijks was Wolfs lovend. "Avanti is een paard met heel veel uitstraling en blijft gedurende de proef steeds dat mooie verzamelde beeld geven. Ook bij dit paard zijn de oefeningen in draf het sterkste. In galop zouden de oefeningen nog net iets vanzelfsprekender uitgevoerd mogen worden", vatte Wolfs de rit samen.

Ook over de als derde eindigende Jeanine Nieuwenhuis is Wolfs zeer positief. "De amazone is een kei in het rijden van een proef. Ieder onderdeel wordt exact op de letter gereden. Daarbij wordt ook nog eens ieder onderdeel heel goed uitgevoerd. Alleen zou naar mijn mening Hexagon's Baldacci zelf over net iets meer allure mogen beschikken".

De KNHS-CHIO Rotterdam Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en young riders (16 t/m 21 jaar) dressuur te stimuleren en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. De KNHS-CHIO Rotterdam Cup biedt de A- en B-kaderleden tevens een verantwoorde opbouw naar de Europese Kampioenschappen.

Uitslag KNHS-CHIO Cup Roosendaal:

Junioren

1) Jeanine Nekeman (Hasselt) - Vlingh (v. Flemmingh) - 70.36%

2) Lotte Meulendijks (Heeze) - Mdh Ohio (Indoctro) - 69.91%

3) Rosalie Bos (Weert0 - Bolita (v. Uptown) - 69.77%

Young Riders

1) Stephanie Kooijman (Zevenhuizen) - President Winston (v. OO Seven) - 74.47%

2) Anne Meulendijks (Heeze) - President's Mdh Avanti (v. United0) - 72.28%

3) Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) - Hexagon's Baldacci (v. Havidoff) - 71.45%

  • Deel dit artikel