Jasmien de Koeyer de sterkste in KNHS-CHIO Rotterdam Cup Junioren

Jasmine de koeijer

Maar liefst 40 combinaties gingen in Uden onder ideale weersomstandigheden van start in de KNHS-CHIO Cup voor Junioren. In deze wedstrijd was de zege voor Jasmien de Koeyer met TC Take It Easy (v. Florestan I). Jasmien wist Nathalie Bos met Bolita (v. Uptown), winnaar in Emmeloord, net achter zich te houden. Lotte Meulendijks legde met Mdh Ohio (v. Indoctro) beslag op de derde plek.

De heer Wolfs, die als voorzitter van de jury fungeerde, had een wedstrijd gezien waarin iets wisselvallig werd gepresteerd. "Het is één van de eerste buitenwedstrijden en ik denk dat daarin de oorzaak gevonden moet worden van de vele foutjes die werden gemaakt. Buiten zijn de paarden toch iets eerder afgeleid dan in een manege", aldus Wolfs, die ook constateerde dat bij veel combinaties er iets was aan te merken op de afwerking van de onderdelen die gevraagd worden.

Die opmerkingen betroffen niet de eerst drie van het klassement. "Jasmien reed een hele mooie foutloze rit, die zich continue kenmerkte door een hele mooie stille aanleuning. De wissels werden heel zeker gesprongen. Voor mij is de galop het sterkste bewegingsonderdeel van dit paard, terwijl ik, als ik dan toch commentaar moet geven, graag zou zien dat het paard zich in draf met net iets meer lossigheid zou tonen", aldus Wolfs.
Bij de als tweede eindigende Rosalie Bos bespeurde Wolfs bij Bolita veel souplesse. "Deze combinatie roept een mooi aansprekend beeld op. Daarbij heeft de amazone een hele fijne inwerking op het paard. Zij kwam heel dicht bij De Koeyer en zou haar zeker hebben gepasseerd, als er niet twee wissels fout waren gegaan. Als dat gebeurt dan kun je als jury ook geen acht meer geven voor de harmonie", verklaarde Wolfs de tweede plaats.
Lotte Meulendijks, ook voor haar een semi-thuiswedstrijd, eindigde met Mdh Ohio als derde. "Dit is een paard dat op zijn routine een hele fijne proef loopt . In de galop is Ohio zeer aansprekend en ook de oefeningen die dit paard verricht in galop zijn echte hoogtepunten. Jammer is dat de expressie die in de galop zo aanwezig is net niet in de draf wordt getoond".

Uitslag KNHS-CHIO Rotterdam Cup Junioren Uden:

  • 1) Jasmien de Koeyer (RV Oud-Beijerland) - TC Take It Easy (v. Florestan I) - 70.721%
    2) Rosalie Bos (LR Weert) - Bolita (v. Uptown) - 70.676%
    3) Lotte Meulendijks (LR St. George, Heeze) - Mdh Ohio (v. Indoctro) - 69.279%
  • Deel dit artikel