Goud voor Zwitserland

FEI
51420438424 506846e37a k

Zwitserland won vandaag team goud tijdens de Longines FEI Jumping European Championships 2021 in Riesenbeck. De Zwitsers verwezen het Duitse team naar een tweede plaats, terwijl de titelverdedigers uit België genoegen moesten nemen met een bronzen medaille.

Tijdens het begin van de finale zag het er niet goed uit voor de Zwitsers, toen hun eerste ruiter Elian Baumann met Campari Z maar liefst 12 strafpunten noteerde en de Duitsers met twee foutloze rondes begonnen.

Daarna zorgden foutloze ritten van Bryan Balsiger (AK’s Courage) en Martin Fuchs (Leone Jei) ervoor dat de Zwitsers weer in de race waren terwijl voor Duitsland Christian Kukuk (Mumbai) en David Will (C Vier) elk vier strafpunten kregen. De taak was aan Steve Guerdat om de Zwitserse overwinning binnen te halen.

Als laatste starter mocht hij een springfout hebben en toen op hindernis 9 de balk gras raakte kon het Zwitserse team zich geen verdere fouten meer permitteren. Vastberaden stuurde Guerdat de 10-jarige Albfuehren’s Maddox foutloos door de rest van het 13 hindernissen tellende parcours. Dat leverde de Zwitsers voor de vijfde keer in de geschiedenis de Europese titel op.

In aanloop naar de individuele finale op zondag gaat Martin Fuchs aan de leiding gevolgd door de Duitser Andre Thieme (DSP Chakaria) en de Belg Pieter Devos (Jade vd Bisschop) als derde.

Results here

  • Deel dit artikel