Isabell Werth & Monica Theodorescu blikken terug op EK Dressuur

EC
LF Isabelle Werth 4

De medailles van de Longines FEI Europese kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur zijn verdeeld. De ruiters, paarden en andere teamleden zijn veilig thuis gekomen en kunnen terugkijken op een spannend evenement. We spreken een aantal grote namen van deze EK's Om te beginnen met Isabell Werth en bondscoach van de Duitse dressuurploeg Monica Theodorescu. Ze vertellen over hun ervaringen in Rotterdam tijdens het Longines FEI Europees Kampioenschap Dressuur presented by Rabobank!

Blij en trots

Europees Kampioen Isabell Werth kijkt terug op een geslaagd evenement dat ze afsloot met drie gouden medailles: “Ik ben nog steeds heel blij en enthousiast over de fantastische wedstrijd. Ik denk dat we hele mooie sport hebben gezien en natuurlijk ook het mooie succes van het Duitse team.” Monica vult aan: “Voor het team kon het gewoon niet beter gaan. In de Grand Prix was het al ontzettend spannend en zaten de scores van iedereen heel dicht op elkaar. Uiteindelijk hebben we top gepresteerd en dat maakt mij heel blij en trots.”

Faciliteiten

Voor de Duitse dressuuramazone was het Kralingse Bos geen onbekend terrein. “Ik ken het normale CHIO Rotterdam al bijna 30 jaar, maar het is erg verbeterd de laatste jaren. Zeker voor zo’n groot kampioenschap hebben ze fantastisch werk geleverd. Al de faciliteiten, de stallen, het terrein en het stadion, het was allemaal perfect. We konden onze paarden op veel plekken trainen en ondanks de drukte hadden we geen last van elkaar. De verschillende disciplines kregen genoeg tijd, ruimte en mogelijkheden aangereikt om optimaal te presteren. Na een dag of twee leek het alsof de organisatie nooit anders had gedaan.”

Publiek

Steeds meer publiek kwam, naarmate het kampioenschap vorderde, een kijkje nemen bij de hippische topsport, met een bijna uitverkocht Rotterdam Stadion op zaterdag als gevolg. “Het was wel jammer dat er in het begin van de week weinig supporters waren, ik had gehoopt op meer. Maar ik snap heel goed dat het lastig is om vroeg in een kampioenschap volle tribunes met publiek te hebben. Zaterdag tijdens de Freestyle zat het wel hartstikke vol en was de sfeer fantastisch!” Aldus de bondscoach.

Boulevard

Werth was in het verleden vaak aanwezig op het CHIO Rotterdam, maar moest afgelopen jaren verstek laten gaan omdat het evenement, wat normaal in juni plaatsvindt, niet in haar wedstrijdplanning paste. “Het evenement is ontzettend verbeterd. De dressuur in het hoofdstadion is een grote verandering. Ook is het oude dressuur stadion veranderd in een groot warming up terrein. Toch waren er gelukkig ook veel dingen hetzelfde en daardoor voelde het als thuiskomen. Naast de goede stallen en faciliteiten rond het meer (redactie Kralingse Plas) was het interessant om een extra locatie zoals de Boulevard te zien. Dat was een grote en dappere stap van de organisatie omdat het redelijk ver van het stadion af lag, maar volgens mij heeft het wel gewerkt!”

Op de Boulevard kwamen sport en entertainment samen. Werth: “Ik moet zeggen dat het altijd leuk is om de toeschouwers te zien vieren. Vooral de Nederlandse supporters gebruikten deze plek echt als een ‘celebration area’. De Boulevard gaf het evenement echt een eigen karakter met veel entertainment. Het is erg leuk om te zien hoe dit soort evenementen in Nederland op hun eigen manier worden georganiseerd. Ik heb genoten van de Longines FEI European Championships in Rotterdam!”

photo credits: Liesbeth Foppen

  • Deel dit artikel