Isabell Werth behaalt 15e Duitse kampioenstitel

EC / source Longines Balve Optimum
Werth Siegerin Foto Marc Gr Feldhaus

De meest succesvolle dressuuramazone aller tijden, Isabell Werth danste vandaag met haar tweede paard Emilio naar haar 15e nationale titel tijdens de Duitse kampioenschappen. Ze reed haar nieuwe Kür met Italiaanse operamuziek die voor het artistieke gedeelte werd beloond met maar liefst 96%. Jessica von Bredow-Werndl en haar 12-jarige TSF Dalera BB wonnen zilver en Helen Langehanenberg won met de al 17-jarige Hannoveraanse hengst Damsey FRH brons. De Kür op Muziek vandaag was de afsluiting van het Duitse dressuurkampioenschap in Balve, dat een belangrijk selectiemoment is voor het Longines FEI Europese Kampioenschap Dressuur in Rotterdam.

Helaas moest titelverdediger Sönke Rothenberger vrijdag voor aanvang van de Duitse kampioenschappen afmelden omdat zijn toppaard Cosmo koliek verschijnselen vertoonde. Het gaat inmiddels weer beter met Cosmo.

Grand Prix

Regerend Europees kampioene Isabell Wert reed afgelopen vrijdag haar 15-jarige Westfaalse Bella Rose zonder al te veel concurrentie met een score van 81,780 procent naar de zegen in de Grand Prix. Met 81.100 procent waren Dorothee Schneider en de 13-jarige Hannoveraanse ruin Showtime FRH de enigen die in de buurt van de score van Isabell en Bella Rose kwamen. De derde plaats in de Grand Prix ging naar Jessica von Bredow-Werndl en de chique twaalf-jarige Trakehner-merrie Dalera BB met 78.880 procent.

Grand Prix Special

De tweede dag van het Duitse kampioenschap, de Grand Prix Special werd een dag vol spanning en emoties. De beste van de dag waren Dorothee Schneider en haar Showtime FRH. Drie jaar geleden, de kampioenen in de Grand Prix-kür, waarna de imposante Sandro Hit-nakomelingen keer op keer geblesseerd raakte. Nu maakte de 13-jarige Hannoveraan een indrukwekkende terugkeer in een oude maar volwassen vorm en won de combinatie de Grand Prix Special met 80.745 procent. Dorothee Schneider besloot echter na haar overwinning om haar Kür vandaag met haar andere paard Sammy Davis Jr. te rijden om de opbouw van Showtime te doseren. Vele aanwezigen waren er na de Grand Prix al een beetje vanuit gegaan dat Isabell Werth en Bella Rose ook de Grand Prix Special zouden winnen. Maar dat liep anders. De ervaren amazone reed een fout in haar proef die haar twee dure punten aftrek opleverde en waardmee de combinatie als vierde eindigde. Met Emilio ging het Isabel beter af, de combinatie behaalde zilver in de Grand Prix Special.

  • Deel dit artikel