Inschrijving CHIO Zuid-Holland Cup dressuur powered by UVEX gestart

CHIO
RDL Prijsuitreiking Z Hcup 16
Foto: Rachelle de Leeuw

De CHIO Zuid-Holland Cup dressuur powered by UVEX staat dit jaar weer op het programma van het CHIO Rotterdam. De selectie vindt tijdens het Pinksterweekend (28 & 29 mei a.s.) plaats in de Rotterdampiste op het terrein van de Rotterdamsche Manège waar in juni ook de topdressuur- en springcombinaties strijden. De finale vindt plaats in het Kralingse Bos op de woensdagavond van het CHIO Rotterdam.

Vanaf 1 april a.s. kunnen teams van Zuid-Hollandse KNHS-verenigingen zich aanmelden. De wedstrijden zijn voor equipes van vier combinaties met een paardenstartkaart, waarvan twee ruiters een M-proef (M1 en/of M2) en twee ruiters een Z-proef (Z1 / Z2 en/of ZZ-Licht) rijden. De competitie bestaat uit een eerste selectie ronde en een finale.

"Dressuur is doorgaans een individuele sport. Alleen tijdens officiële landenwedstrijden strijden vier dressuurcombinaties als team voor de eer van hun land. Zo’n teamsport maakt de wedstrijd extra spannend", zegt Patrick van der Meer, directeur sportief dressuur van het CHIO Rotterdam. "Daarom was het een gouden greep van Fleur Körner die in samenwerking met de Stichting CHIO Rotterdam twintig jaar geleden de CHIO Zuid-Holland Cup voor teams uit Zuid-Holland bedacht. Die formule blijkt een succes want nog steeds strijden Zuid-Hollandse teams vol enthousiasme om de eer en de mooie wisselbeker."

Verenigingen die voornemens zijn aan de CHIO Zuid-Holland Cup dressuur powered by UVEX deel te nemen, kunnen een intentieverklaring per mail sturen vanaf zondag 1 april maar dienen uiterlijk vóór 7 mei a.s. om 10.00 uur hun deelname te bevestigen via het inschrijfformulier. Hier vind je alle overige informatie en formulieren en later ook startlijsten & uitslagen.

De toegang tot de finale op woensdagavond 21 juni is gratis. Bekijk het programma

De CHIO Zuid-Holland Cup wordt georganiseerd in samenwerking met de Rotterdamsche Manège en KNHS Regio Zuid-Holland.

  • Deel dit artikel