Innovatie & duurzaamheid centraal tijdens vriendenborrel Postillion Dordrecht

CHIO Rotterdam
Vrienden Van Het Chio Postillion 29 11 18  Dsa0751

In Postillion Hotel Dordrecht vond de laatste bijeenkomst van de Vrienden van het CHIO van 2018 plaats. Deze bijeenkomst was in samenwerking met People’s Academy, het kennisonderdeel van People’s Business. In 2019 staat tijdens People’s Business het thema Metropool in transitie centraal, rondom het transitiepad naar de Circulaire Economie. Aan dit thema werd ook inhoud gegeven tijdens deze Vriendenbijeenkomst met keynotes van ErikJan Ginjaar en Siemen Cox.

Algemeen directeur van Postillion Hotels Nederland, ErikJan Ginjaar, stelde vol passie en trots de nieuwste medewerker van Postillion Hotels voor, Michiel. Michiel is een digitale medewerker, zelflerend en zelfsturend met zijn Artificiel Intelligence DNA. Michiel gaat heel veel routinematig werk uit handen van de Postillion medewerkers nemen, zodat zij zich kunnen gaan concentreren op de gastvrijheid voor de gasten en de foutgevoeligheid bij zaken zoals reserveringen kleiner wordt. Een veelbelovend en vooruitstrevend initiatief, wat getuigd van de directe aanpak in combinatie met lef en humor, zoals we dat van ErikJan kennen.

Daarna was het woord aan Siemen Cox, co-founder van circulaire initiatieven zoals Blue City, Rotterzwam en Coffee Based. Met een bedrijfseconomische achtergrond en een succesvolle carriere in de financiële dienstverlening besloot Siemen een aantal jaar geleden om een bijdrage te willen leveren aan een duurzamere samenleving. Met zijn succesverhaal over RotterZwam en zijn plannen voor Coffe as a Service prikkelde hij de aanwezigen om anders te gaan kijken naar de status van onze natuurlijke hulpbronnen en de mogelijkheden tot een substantiële bijdrage aan de circulaire economie.

Voorzitter van de Vrienden van het CHIO, Pieter Baan, sloot het officiële deel af met de presentatie van het EK-Vriendenpakket vol extra's die de Vrienden van het CHIO tijdens de FEI Europese Kampioenschappen van 19 t/m 25 augustus a.s. in het Kralingse Bos te wachten staan.

Een heerlijk walking dinner ging er na al deze inspirerende woorden wel in bij de Vrienden van het CHIO en de gasten van People's Academy! En natuurlijk was er ook volop gespreksstof. Dank aan Postillion Hotel Dordrecht voor de gastvrijheid.

photo credits: Mirjam Lems

  • Deel dit artikel