Ingmar de Vos blij dat er weer 5* wedstrijden zijn

CHIO
FAD20 C60 CA09 43 FC 905 C EF7 FAE9629 CF 1 105 c

FEI president Ingmar de Vos was vandaag aanwezig bij de Longines FEI Jumping Nations Cup in Rotterdam. Afgelopen maand bezocht hij de landenwedstrijd in La Baule en vandaag was hij in het Kralingse Bos, voor het eerst sinds de EK's in 2019. We spraken met hem in de pauze van de spannende wedstrijd.

"Het is geweldig om hier weer te zijn", aldus Ingmar de Vos. "We hebben anderhalf jaar nauwelijks wedstrijden gehad en zeker geen 5* wedstrijden zoals hier vandaag. En die wedstrijden zijn heel belangrijk, zeker in dit Olympische jaar. De paarden moeten de kans krijgen om wedstrijdritme op te bouwen. Het lijkt er immers op dat de Spelen echt doorgaan.

Ik verwacht dat hier het komend weekend nog een paar belangrijke beslissingen genomen gaan worden. Ik weet bijvoorbeeld dat de Amerikanen dit weekend hun keuze gaan maken en ook de Nederlanders hebben het team nog niet bekend gemaakt. Zondag moet het allemaal bekend worden.

Ook voor de de parcoursbouwer is het fijn dat hij hier in Rotterdam mag bouwen. Ook voor Santiago Varela was de afgelopen anderhalf jaar een bijzondere periode en hij zal straks in Tokio een mooi parcours moeten neerzetten.

De Corona-periode zou nog wel eens wat verrassingen kunnen opleveren voor onze sport tijdens de Spelen. Gelukkig zijn de sporters en industrie tijdens de lock downs doorgegaan, ook al waren er geen wedstrijden. Dat is heel erg belangrijk, ook voor onze industrie. "

We vroegen hoe de FEI President dit CHIO Rotterdam ervaart: "Twee jaar geleden was ik hier voor het laatst, tijdens de EK's. Dat was geweldig, een groots evenement. Nu is het totaal anders maar toch heel mooi gedaan. Het is anders maar van hoge kwaliteit. Ik hoor ook heel positieve berichten van de ruiters. En van al die dingen die we vanwege Corona anders doen, blijven er vast die we in de toekomst meenemen."

  • Deel dit artikel