Belle de Bruin: Ongegeneerd genieten van de sport

CHIO
AS Boulevard Kinderdorp 3

We kennen Indofin vooral als sponsor met een groot hart voor kinderen, het bedrijf sponsort het Indofin Kinderdorp, het Scholenplan en is ook begunstiger van het programma Werken als een Paard. Helaas kunnen het Kinderdorp en het Scholenplan dit jaar geen doorgang vinden... toch is Belle de Bruin, die aan de leiding van het bedrijf staat maar bij het CHIO toch vooral bekend staat als oud-voorzitter van ons 5* paardensportevenement blij dat het CHIO Rotterdam dit jaar door gaat.

"Ik ben zo blij dat het CHIO doorgaat dit jaar," is de eerste reactie van Belle de Bruin wanneer we haar bellen voor dit interview. "En het wordt nog heel spannend ook voor de selectie voor Tokio. De afgelopen 20 maanden heb ik echt met jullie meegeleefd. Ik vond het zo vervelend; we hadden in augustus 2019 die prachtige EK's gehad en dan krijgt mijn opvolger deze situatie. Dat was echt niet leuk. Niet leuk voor de ruiters, het publiek, de vrijwilligers, de sponsoren maar zeker niet leuk voor het bestuur en de organisatie. Het is voor iedereen goed dat er een klap op is gegeven en dat het nu echt gaat gebeuren.

'Ik heb er zelf ook zo'n zin in! Wij hebben met het bedrijf een loge en gaan er met onze relaties ongegeneerd zitten genieten van de sport. We moeten nog even puzzelen wie we kunnen uitnodigen want onze buitenlandse relaties kunnen we er waarschijnlijk niet verwelkomen. Voor mijzelf wordt dat een nieuwe ervaring, in mijn tijd als voorzitter lukte dat niet zo vaak. Je liep alle dagen van meeting naar diner, naar prijsuitreiking, etc. en miste vaak de hoogtepunten van de sport.

We merken dat Belle de Bruin zich nog steeds heel erg verbonden voelt met het evenement. "Ik spreek Theo de Rooij en andere mensen binnen bestuur en organisatie nog regelmatig, o.a. binnen de Hippische Alliantie Rotterdam. Verder denk ik ook, zeker als ik zie en hoor hoe innovatief de organisatie met deze pandemie is omgegaan, dat het evenement er uiteindelijk wel eens beter van kan worden. Mijn vader zei altijd: "Onder druk wordt alles vloeibaar." In dit bijzondere jaar moet je kritisch kijken naar wat mogelijk is, in oplossingen denken. Daarmee sneuvelen vast hier en daar wat heilige huisjes maar ontstaan ook vast hele nieuwe mogelijkheden. Dat het Kinderdorp en Scholenplan dit jaar niet door kunnen gaan vinden we erg jammer, maar er komt vast in de toekomst weer genoeg leuks voor de kinderen terug op het CHIO!"

photo credits: Anita Sajet

  • Deel dit artikel