In Memoriam: Wojtek Markowski

Wojtek Markowski POL

Op 5 januari jl. heeft het FEI 5* jurylid Wojtek Markowski (POL) de strijd tegen kanker verloren en is op op 67-jarige leeftijd overleden.

Wojtek Markowski was sinds 1989 5* dressuurjurylid en was vele jaren als jurylid op het CHIO Rotterdam aanwezig, de laatste keer tijdens het EK Dressuur in 2011. Tijdens de Olympische Spelen in Athene jureerde hij, in London was hij Technisch Gedelegeerde van de FEI en hij had al een uitnodiging om deze rol in 2016 in Rio opnieuw te vervullen.

In 2012 werd hij benoemd als lid van de European Equestrian Federation (EEF), waar hij de voorzitter van de EEF Dressage werkgroep werd. Tevens was Wojtek Markowski de afgevaardigde voor Oost- & Centraal Europa voor de International Dressage Officials Club (IDOC).

“Ik ben geschokt door het bericht van het overlijden van Wojtek Markowski,” zegt Laurens van Lieren, directeur Sportief Dressuur van het CHIO Rotterdam. “Het was een man met een duidelijke mening. En zeker iemand met het hart op de juiste plaats, met veel passie voor de dressuursport.”

Het bestuur en alle medewerkers van het CHIO Rotterdam wensen de familie en vele vrienden van Wojtek Markowski veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

  • Deel dit artikel