In Memoriam: Willi Melliger

OS Sydney2000 Willi Melliger Calvaro

Gisteren is op 64-jarige leeftijd de Zwitserse springlegende Willi Melliger overleden aan de gevolgen van een beroerte.

Willi Melliger heeft in de jaren '80 en 90 diverse malen aan het CHIO Rotterdam deelgenomen. In 1989 was hij onderdeel van het Zwitserse team tijdens het EK Springen in Rotterdam. In 1996 won hij zilver tijdens de Olympische Spelen in Atlanta en in 2000 met het team tijdens de Olympische Spelen in Sydney.

Hij won maar liefst 13 Europese medailles, waarvan een individuele gouden medaille en drie keer team goud.

Na zijn carrière als actief springruiter heeft Willi Melliger nog vele jonge springruiters opgeleid. Tot 2016 was hij bondscoach voor de Zwitserse Junioren en Young Riders. Het Zwitserse Young Rider team behaalde onder zijn aanvoering een bronzen medaille tijdens het EK in Ierland.

Zijn bekendste paard was Calvaro, een hele grote schimmel, die in onze stallen vanwege zijn grootte altijd een dubbele box kreeg. Het paard was wel groot, maar had een klein hartje en schrok van alles.

CHIO Erelid Jan Willem Körner herinnert zich de legendarische springruiter en de grote schimmel nog goed: "Toen het slecht weer was tijdens het CHIO Rotterdam en de ruiters in de binnenrijbaan van de Rotterdamsche Manège los mochten rijden, schrok Calvaro zich het habbibabbi toen er een kameel van het shownummer door de gang liep. Melliger en de Zwitserse chef d’équipe hartstikke boos natuurlijk."

Het bestuur en de organisatie van het CHIO Rotterdam wensen de naasten van Willi Melliger veel sterkte.

  • Deel dit artikel