In Memoriam: Vivian Lindemann

CHIO
1

Met grote verslagenheid namen wij kennis dat afgelopen zondag op 53-jarige leeftijd onze vrijwilliger en jury-coördinator Vivian Lindemann is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Een operatie mocht helaas niet meer baten.

Vivian was sinds 2009 betrokken als vrijwilliger bij het CHIO. Eerst als jury assistent en sinds 2012 als coördinator van het team van jury assistenten. Daarnaast was Vivian zelf een gerespecteerd jurylid en dressuurruiter. In haar eigen stal leidde ze paarden op tot Grand Prix niveau. Het was een paardenvrouw in hart en nieren die altijd voor een ander klaar stond.

Directeur sportief dressuur Patrick van der Meer is onthutst over het onverwachte overlijdensbericht. "Vivian was al zo lang een uiterst waardevolle en zeer gewaardeerde kracht in het team van jury assistenten en coördinatoren, ik kan me bijna niet voorstellen dat zij er tijdens de komende edities niet meer bij zal zijn."

Collega vrijwilligers reageren verslagen, wie had dit zien aankomen. Marjan de Wildt, net als Vivian dag in dag uit actief voor de paardensport over het verlies van haar goede vriendin: "Ik was in shock toen ik het bericht hoorde dat Vivian een hersenbloeding had en in het ziekenhuis lag. De afgelopen anderhalve week was een nachtmerrie. Je wil iets voor haar doen maar je bent machteloos. Mensen zoals Vivian zijn bijzonder. Alles was paard in haar leven. Ze ging naar kampioenschappen en zelfs Olympische Spelen over de hele wereld, was altijd druk met de verzorging van haar eigen paarden, jureerde zelf en regelde de jury assistenten bij het CHIO en bij Den Goubergh. Zelfs als ze geen 'paardendingen' deed, deed ze dat met paardenvriendinnen. Zoals theatervoorstellingen of gezellig uit eten. Want gezelligheid was heel belangrijk voor Vivian. Ze zorgde voor gezelligheid in de teams waarin ze actief was."

Lieneke van der Kloos, net als Vivian jurylid en sinds vele jaren vrijwilliger als jury assistent in het team waar Vivian coördinator was, is geschokt en erg verdrietig. "Ik heb Vivian vanaf het begin meegemaakt als vrijwilliger van het CHIO Rotterdam. Toen zij na het EK Dressuur in 2011 het stokje overnam als coordinator van het team heeft ze er echt iets bijzonders van gemaakt. Alle problemen, hoe lastig ze soms ook waren, loste ze op met een glimlach. Ze was altijd attent naar iedereen en was echt de spil van het team. Toen ik het nieuws hoorde was ik helemaal van slag. Samen met Marjan mocht ik afgelopen week toen Vivian op de IC in het ziekenhuis lag nog een paar uur met haar doorbrengen. We hadden voice berichtjes, muziekjes, etc. meegenomen en denken of in ieder geval hopen dat ze dat nog heeft meegekregen. Dat was een verdrietig maar toch heel mooi moment samen."

Het CHIO bestuur en alle medewerkers en vrijwilligers wensen haar zoon Sidney en naasten heel veel sterkte met dit vreselijke verlies.

De crematie is aanstaande zaterdag in Roosendaal in besloten kring. Condoleren kan tussen 11.30 en 13.30 uur bij Hippisch Centrum Den Goubergh.

  • Deel dit artikel