IN MEMORIAM: Peter Stoessel

Peter Stoessel

Op 26 december is Peter Stoessel, oud-voorzitter van het CSIO in St Gallen (Zwitserland) op 69-jarige leeftijd overleden na een kort maar hevig ziekbed. Hij was meer dan 25 jaar voorzitter van het CSIO St Gallen en onder zijn leiding transformeerde het evenement van een traditioneel concours tot een van de belangrijke concoursen op de wereld.

Anderhalf jaar geleden heeft Stoessel zijn voorzitterschap van het CSIO Switzerland overgedragen aan zijn dochter Nayla die dit jaar voor het eerst zelfstandig het evenement organiseerde.

De invloed van Stoessel op de springsport in Zwitserland was ongekend groot. Zijn managementkwaliteiten, zijn passie, zijn normen en waarden als het gaat om presteren en dienstbaar zijn combineerde hij met zijn liefde voor het paard. Het CSIO groeide uit tot een topsport en sociaal evenement dat bekend werd binnen en buiten Zwitserland. Het CHIO Rotterdam had in Peter Stoessel een fijne collega die de ambities voor de internationale paardensport deelde en wenst zijn familie en naasten veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. De begrafenis vindt plaats op 6 januari 2014 in de kathedraal in St. Gallen.


  • Deel dit artikel