In Memoriam: Marien Solleveld

CHIO
BAE3 FCEC 15 E8 4 BBB 9122 3 EF010 E4795 E 1 201 a

Ons heeft het droevige bericht bereikt dat initiatiefnemer en oud-voorzitter van de Vrienden van het CHIO, Marien Solleveld, op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hart infarct is overleden.

Marien Solleveld was van 2005 tot 2009 voorzitter van de Vrienden van het CHIO. Hij was toen werkzaam als districts directeur private banking bij ING. In 2008 verhuisde hij naar Zwitserland en hij werkte daar voor ING tot aan zijn pensioen.

Marien Solleveld heeft in 2005 samen met een viertal andere Rotterdamse zakenlieden de business club Vrienden van het CHIO opgericht. Veel voetbalclubs hadden destijds een Club van 100, of iets vergelijkbaars om hun club te steunen. Zou dat ook niet iets voor het CHIO zijn, dat in die periode aan een flinke herstructuring werkte.

Samen met o.a. oud-burgemeester Opstelten kwam de business club tot stand en Marien Solleveld werd de eerste voorzitter.

Oud CHIO voorzitter Frans Lavooij: "We wisten ons als CHIO in die jaren gesteund door een hechte club van bedrijven en personen, die zeker veel inspiratie van Marien overgedragen hebben gekregen. Zo'n klankbord en steun in de rug heeft ons destijds bijzonder geholpen bij de ontwikkeling van het evenement", aldus Frans Lavooij.

Voorzitter van de Vrienden van het CHIO Pieter Baan: "Marien was een flamboyante man en een echte verbinder. Hij was altijd positief en wist mensen enthousiast te krijgen. In z'n werk maar zeker ook bij het opzetten van de business club. In korte tijd sloten zich meer dan 100 mooie Rotterdamse bedrijven aan bij de Vrienden van het CHIO. Veel van die bedrijven zijn nog altijd lid."

Als het maar even kon bezocht Marien, ook al woonde hij in Zwitserland jaarlijks het CHIO.

Bestuur, medewerkers van het CHIO Rotterdam en de Vrienden van het CHIO wensen zijn naasten veel sterkte met dit grote verlies.

  • Deel dit artikel