In Memoriam: Jacques Schoufour

Schoufour 1

Vannacht is in het ziekenhuis in Brasschaat (BEL) na een kort ziekbed op 86 jarige leeftijd Jacques Schoufour, ere-voorzitter van het CHIO Rotterdam overleden. Schoufour is afgelopen maandag opgenomen in het ziekenhuis en sindsdien verslechterde zijn toestand snel.

“Het is onwerkelijk,” zegt Belle de Bruin, voorzitter van het CHIO Rotterdam. “Ik kan me niet bedenken hoe het is zonder Jacques Schoufour. Hij was er altijd; voor het CHIO, als vriend en in zaken. We hebben zo ongelooflijk veel aan hem te danken.”

Jacques Schoufour begon ooit als hinderniscontroleur bij de cross county in IJsselmonde, daarna ringmeester dressuur, vervolgens secretaris en uiteindelijk voorzitter van het CHIO Rotterdam. Schoufour was ook vele jaren voorzitter van de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manege de 'Jockey Club'. Jacques Schoufour is van 1978 tot 1995 voorzitter van het CHIO Rotterdam geweest. Samen met Daan Dura vormde Jacques Schoufour een gouden koppel. Zij waren decennia lang het gezicht van het CHIO en onder hun leiding groeide het evenement uit tot een internationaal top-evenement. Na zijn aftreden werd Jacques Schoufour ere-voorzitter van het CHIO Rotterdam.

In 2000 werd Jacques Schoufour benoemd tot persoon van verdienste van de Vereniging Nederlandse Hippische Sportbond. Ook binnen de internationale hippische wereld werd Jacques Schoufour gerespecteerd. In 2007 ontving hij van HKH Prinses Haya, president van de FEI H.K.H. Prinses Haya de “FEI Special Recognition for Outstanding Services” en werd hij benoemd tot Honorary Delegate van de FEI.

De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

  • Deel dit artikel