In Memoriam: Harry Wouters van den Oudenweijer

CHIO
IMG 2019

Vandaag is op 86-jarige leeftijd is voormalig springruiter Harry Wouters van den Oudenweijer overleden. Wouters van den Oudenweijer was een van de meest succesvolle ruiters van ons land. Hij won in zijn loopbaan ca. 25 Grote Prijzen, in 1969 won hij met Abadan de Grote Prijs van de Stad Rotterdam tijdens het CHIO Rotterdam.

Wouters van den Oudenweijer kwam graag naar het CHIO, tot op hoge leeftijd bezocht hij het evenement graag. Hij had niet alleen mooie herinneringen aan zijn overwinning tijdens de Grote Prijs en de huldiging door burgemeester Thomassen, ook de pannenkoeken van De Big, het bezoek van het koninklijk huis en de loodzware parcoursen van parcoursbouwer Jan Jurgens zijn hem altijd bij gebleven.

Na zijn overwinning in 1969 in Rotterdam en tal van andere Grote Prijzen werd Wouters van den Oudenweijer in 1976 Nederlands kampioen springen met Salerno. Een jaar later veroverde hij samen met Henk Nooren, Antoon Ebben en Johan Heins, onder leiding van chef d’equipe Ben Arts, teamgoud op de Europese kampioenschappen in Rome. Dat resultaat leverde het team de titel Sportploeg van het Jaar op.

In 1988 stopte hij als actief ruiter en werd hij trainer en coach van verschillende landen. Harry Wouters van Oudenweijer was zijn leven lang actief in de paarden.

Het bestuur wenst familie en nabestaanden veel sterkte. De hippische wereld verliest een groot sportman.

Harry Wouters van den Oudenweijer samen met twee andere Nederlandse winnaars van de Grote Prijs van Rotterdam, Gert Jan Bruggink (L) en Jos Lansink (R)

  • Deel dit artikel