In Memoriam: Gerda Verhaar Eeuwijk

Gerda Verhaar Ewijk

Afgelopen zondagnacht is geheel onverwachts op 68-jarige leeftijd Gerda Verhaar Eeuwijk overleden.

Gerda was vele jaren als vrijwilliger betrokken bij het CHIO Rotterdam. De laatste jaren zorgde Gerda dat het de (internationale) dressuurjuryleden nergens aan ontbrak. Zij begeleidde de juryleden tijdens het evenement, organiseerde onvergetelijke dagjes uit in Rotterdam en serveerde zelf broodjes in de juryhokjes als de korte pauzes tussen de wedstrijden een normale lunch niet toelieten. Niks was haar teveel. Gerda Eeuwijk was graag op het CHIO Rotterdam en de juryleden en organisatie waardeerden haar inzet, enthousiasme en aanwezigheid enorm.

Het bestuur wenst de nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van met verlies van deze bijzondere vrouw.

Gerda Eeuwijk was een bekend en gewaardeerd gezicht binnen de hippische wereld. Zij was in het verleden bestuurslid van KNHS en KWPN en regioconsulente en tot op heden zeer actief als jurylid enfederatievertegenwoordiger.

Gerda Eeuwijk was in Rotterdam D66-raadslid en vice-fractievoorzitter. Binnen de stad was zij geliefd bij inwoners en ondernemers. Ook heeft zij zich voor de positie van vrouwen in het bedrijfsleven o.a. door haar bestuurslidmaat- en voorzitterschappen bij VNO-NCW, Coöperatie Van Vrouwelijke Ondernemers, Landelijke Netwerk Vrouwen in de Sport, etc.

Gerda Eeuwijk werd in 2001 onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

  • Deel dit artikel