In memoriam: Dick Nijhof

Op woensdag 21 augustus is in zijn woonplaats Enschede Dick Nijhof op de leeftijd van 67 jaar thuis overleden. Dick Nijhof genoot in hippische kringen bekendheid als speaker, internationaal jurylid van springconcoursen, bestuurder van de KNF en was enige tijd commentator bij Eurosport. Bij het CHIO Rotterdam is Dick Nijhof van 1988 tot 2005 omroeper geweest.

Menig bezoeker en deelnemer aan het CHIO Rotterdam herinnert zich zijn markante stemgeluid. Hij verstond de kunst dom springrubrieken door zijn commentaar extra spannend te maken, shownummers spectaculairder te laten klinken en beschikte over een enorme talenkennis.

Tot voor kort leek het er nog op dat Dick Nijhof de zware gezondheidsproblemen waarmee hij vorig jaar werd geconfronteerd relatief goed teboven was gekomen. Onlangs deden zich omvangrijke complicaties voor, als gevolg waarvan zijn toestand in hoog tempo achteruit ging. Een zinvolle medische behandeling daartegen bleek niet mogelijk te zijn. Dick Nijhof is maandag 26 augustus in besloten kring gecremeerd. Het bestuur en de medewerkers van het CHIO Rotterdam leven mee met de familie en naaste betrokkenen van Dick Nijhof. Zijn stem zullen we nooit vergeten!

  • Deel dit artikel