In Memoriam: Con Schoenmakers

CHIO
E39522 EA 3892 4 AB0 88 B1 BBD8 D2 ABF688 1 201 a

Vorig weekend is oud- bestuurslid van het CHIO Rotterdam en penningmeester van de Hippische Alliantie Rotterdam, Con Schoenmakers, op 74-jarige leeftijd overleden. Con was van 2003 tot 2012 penningmeester van het CHIO en zou komende maand afscheid nemen als penningmeester van de Hippische Alliantie Rotterdam.

Con Schoenmakers(1949) was een allround financieel professional die zijn loopbaan in 1970 bij ABN Bank en in 1986 overstapte naar ING Bank waar hij in zijn laatste functie directeur was van de regio Zuid West Nederland. Con was daarnaast actief als commissaris in verschillende ondernemingen, zowel in de publieke als in de private sector en een betrokken en kundig bestuurder in het maatschappelijke veld. In 2010 ontving Con Schoenmakers van de gemeente Rotterdam de Wolfert van Borselenpenning.

Erelid en oud-voorzitter Frans Lavooij was zeer goed bevriend met Con Schoenmakers: "Ik ben zeer geraakt door het overlijden van Con. We hadden nog veel contact met elkaar, maar ik had dit niet zien aankomen.

Ik heb destijds Con gevraagd voor het CHIO bestuur en herinner mij nog dat hij tegen mij zei: 'ik heb helemaal niets met paarden'. Dat was ook beter want we moesten destijds vooral aan de organisatie van het evenement veel verbeteren. Daar heb je kundige mensen voor nodig die misschien beter niet verslaafd aan paarden zouden moeten zijn. Komende maand zouden we formeel afscheid van hem nemen als penningmeester van de HAR, hij zou dan bijna 20 jaar betrokken zijn geweest. Samen met en mede dankzij hem is o.a. de Grandstand tot stand gekomen.

Con was een goede en loyale bestuurder en was multi-inzetbaar. Hij was altijd aanwezig maar nooit op de voorgrond. Mensen luisterden naar hem. Hij kwam ook graag naar het CHIO Rotterdam."

Het bestuur en de medewerkers van het CHIO Rotterdam wensen de familie en naasten van Con heel veel sterkte met dit enorme verdriet. De uitvaart heeft inmiddels plaatsgevonden.

Er is een digitaal condoleanceregister: https://www.memori.nl/con-schoenmakers/


  • Deel dit artikel