In Memoriam: Bert Romp

DSC 2810

Gisteren is voormalig springruiter en bondscoach Bert Romp op 59 jarige leeftijd overleden. Afgelopen woensdag raakte Bert zwaargewond aan zijn hoofd door een klap van een paard bij het laden op de vrachtauto. Na een korte opname en operatie in het Elizabeth ziekenhuis in Tilburg is hij ondanks alle pogingen overleden aan de gevolgen van dit noodlottige ongeval. Over precies een maand zou Bert 60 jaar zijn geworden.

Bert Romp deed in zijn carrière drie keer mee aan de Olympische Spelen, twee keer als ruiter en een keer als bondscoach. Hij maakte in 1992 deel uit van het Olympische team met Jos Lansink, Piet Raijmakers en Jan Tops dat in Barcelona de gouden medaille won. Van 2000 tot 2004 was Romp bondscoach van de Nederlandse springruiters. In die hoedanigheid heeft hij met zijn team in 2003 de eerste FEI Nations Cup in competitieverband, de Samsung Super League, in Rotterdam gewonnen. Bert was nog actief met het begeleiden van ruiters en zou over twee weken bondscoach van Finland zijn geworden.

Het CHIO bestuur en medewerkers hebben Bert Romp gekend als een deskundige binnen de springsport en bovenal als zeer sympathiek mens. Ons medeleven gaat uit naar zijn zoons Remon, Ruben Jesper, zijn moeder en zijn vriendin.

De Nederlandse springruiters die dit weekend de nations cup finale in Barcelona rijden, zullen onder leiding van bondscoach Rob Ehrens, als eerbetoon aan Bert, een zwarte rouwband dragen.

  • Deel dit artikel