In Memoriam: Anneke Vellenga - Van Baggum

Anneke

Vanochtend om is Anneke Vellenga van Baggum begeleid door 12 paarden met leden van de Rotterdamsche Manege naar haar laatste rustplaats gebracht.

Anneke is op 25 mei jl. op 89-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Zevenhuizen. Het leven van Anneke heeft voor een heel groot deel in het teken van de paardensport gestaan, de dressuursport in het bijzonder. Als jong meisje reed ze al op de Rotterdamsche Manege, later niet onverdienstelijk met haar paard Bataille de Fleurs.

Bij het CHIO Rotterdam was ze vele jaren secretaresse van de dressuurjury en jureerde ze nationale rubrieken. Later werd Anneke Vellenga chef d'equipe van het Nederlandse Dressuurteam en heeft ze hen meerdere malen begeleid tijdens Olympische Spelen en grote kampioenschappen. Deze functie heeft ze tot 1988, het jaar waarin haar man Lieuwe overleed, bekleed. Anneke voelde zich altijd nauw betrokken bij het CHIO Rotterdam. Ook haar kinderen waren en zijn nog steeds sinds vele jaren als vrijwilliger betrokken bij het evenement.

Het CHIO bestuur is Anneke Vellenga van Baggum dankbaar voor hetgeen ze voor het CHIO en de Nederlandse dressuursport heeft gedaan en wenst de familie veel sterkte bij het verlies van deze bijzondere vrouw.

  • Deel dit artikel